Upravni sud poništio rješenje o brisanju Džudo saveza Crne GorePresudom Upravnog suda Crne Gore prihvaćena je tužba Džudo saveza Crne Gore protiv Ministarstva sporta i mladih, koje je nezakonito donijelo rješenje o brisanju Džudo saveza Crne Gore iz registra sportskih organizacija Crne Gore.

Objavljeno: 19. 07. 2019 - 08:56

Kako je saopšteno iz Džudo saveza, presuda je obavezujuća i Ministarstvo sporta i mladih je dužno da po njoj postupi, tj da Džudo savezu Crne Gore vrati prvobitni pravni subjektivitet kao jedini nacionalni savez sa 58-godišnjom tradicijom.

“Nemjerljiva šteta koja je nanijeta ugledu džudo sporta na nacionalnom i međunarodnom okviru zasigurno je posledica neodgovornog i nesportskog djelovanja Ministarstva sporta i mladih na čelu sa ministrom Janovićem. Dakle samovolja i oholost bez pravnog utemeljenja, nepoštujući zakon oni rade šta god hoće: brišu, osnivaju, registruju klubove, savez, bez pravno validne dokumentacije. Stoga će nam biti vrlo teško sanirati nesagledive posledice tog javašluka u veoma važnoj predolimpijskoj godini, ali smo sigurni da ćemo sportistima vratiti vjeru u uspjeh”, ističu iz Džudo saveza Crne Gore.

presudadzudosavez