Prioritet uređenje brda Ljubović

Jedan od prioriteta Glavnog grada biće uređenje brda Ljubović.

Objavljeno: 19. 07. 2019 - 12:43

To je saopštio gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković u razgovoru sa građanima mjesne zajednice Ljubović.

“Ovo je jedan od urbanih gradskih kvartova koji sve ljepše izgleda zahvaljujući realizaciji brojnih projekata i aktivnosti gradske uprave na ovom prostoru. Jedan od prioriteta za budući period će nam svakako biti uređenje brda Ljubović”, dodao je on.

On je podsjetio da je samo u putnu infrastrukturu u proteklom periodu na ovom području uloženo oko 115.000 eura, ali i da se planiraju brojne investicije među kojima su: parking prostor u ulicama Kralja Nikole, Bracana Bracanovića, 4. jula, kao i značajnije investicije u ulicama Radosava Burića i Bracana Bracanovića, budući da su to dvije najvažnije saobraćajnice ovog dijela grada.

“Uskoro će biti urađen parking prostor između ulica Bracana Bracanovića i 4. jula za koji je urađen projekat koji je pozitivno revidovan. Takođe, radimo na izgradnji saobraćajnice sa pripadajućim parkingom u zahvatu DUP-a blok 18 i 19 u vrijednosti od 110.000 eura. Nova stanogradnja u ovom dijelu grada mora pratiti adekvatno komunalno opremanje, tako da između svih novih zgrada i na obodu novoformiranog naselja radimo nove saobraćajnice sa parkingom, a sa te strane ćemo ispuniti ono što nam je zakonska obaveza” naglasio je gradonačelnik.

Podsjetio je da je na prostoru MZ Ljubović realizovano i više akcija pošumljavanja i ozelenjavanja.

“Direktna komunikacija sa građanima je od velikog značaja za upravu grada, jer na taj način imamo jasnu sliku o prioritetima i potrebama građana i zato nemam dilemu da uz partnetski odnos možemo mnogo toga da uradimo u godinama koje su pred nama”, zaključio je Vuković.