Zaustaviti DPS u realizaciji još jedne izborne prevare

Lideri Demokrata, DEMOS-a i Crnogorske, Aleksa Bečić, Miodrag Lekić i Vladimir Pavićević, održali su juče radni sastanak. Tema razgovora bila je aktuelna politička situacija i, kako su naveli, duboka institucionalna, politička i ekonomska kriza u državi. Tri predsjednika su razgovarali o narednim zajedničkim aktivnostima i modalitetima saradnje.

Objavljeno: 19. 07. 2019 - 16:51

Opozicioni lideri su ocijenili da DPS „nepromišljenim i krajnje neodgovornim potezima uvlači državu i građane u sve dublju krizu“.

„U prvim redu u sve dublju ekonomsku krizu, što potvrđuje novo enormno i nekontrolisano zaduživanje zemlje koje ide na teret građana i generacija koje dolaze. Posljednje afere, koje nažalost imaju dug  kontinuitet, dodatno su ogolile aktuelnu vlast i potvrdile da je za DPS interes države i građana podređen interesima pojedinaca“, navodi se u saopštenju.

Bečić, Lekić i Pavićević su izrazili posebnu zabrinutost zbog sve dublje degradacije pravosudnog sistema i to uprkos upozorenju međunarodnih adresa, posebno Evropske unije.

„Posljednji potezi od kadrovskih do nečuvenih tkz. "pravnih tumačenja" kojima se direktno krše ustav i zakoni c ciljem "legalizovanja" autokratskih operacija Đukanovićeve stranke imaju dimenzije skandala sigurno i sa međunarodnim posljedicama po Crnu Goru, posebno na planu evropskih integracija. Sve ove odluke neslučajno vremenski tempirane u ljetnjem periodu predstavljaju  direktni udar na načelo vladavine prava, čime DPS preko svojih poluga i u pravosudnom sistemu dodatno produbljuje krizu u kojoj se nalazi naše društvo i država“, istakli su.

Na kraju, Bečić, Lekić i Pavićević su se saglasili da je neophodan hitan plan djelovanja kako bi se DPS zaustavio u namjeri da realizuje "još jednu izbornu prevaru i kako bi se u Crnoj Gori, po prvi put u istoriji od uvođenja višestranačja, održali slobodni i fer izbori koji bi rezultirali smjenom vlasti".