Simović sa ambasadorkom SAD Rajzing Rajnke

Potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku i finansijski sistem mr Milutin Simović sastao se danas sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

Objavljeno: 19. 07. 2019 - 17:25

U otvorenom i prijateljskom razgovoru konstatovano je da Crna Gora i SAD održavaju izuzetne bilateralne i partnerske odnose na svim nivoima. Potpredsjednik Simović i ambasadorka Rajnke su se saglasili da je okolnost postojanja stabilnih, savezničkih odnosa dvije zemlje, u narednom periodu potrebno iskoristiti za dodatno jačanje ekonomsko trgovinskih veza, identifikovanje i realizaciju konkretnih poslovnih i investicionih projekata.

Potpredsjednik Simović je prezentujući mjere koje je Vlada Crne Gore uspješno sprovela u procesu fiskalne konsolidacije, kreiranju povoljnog poslovnog i investicionog ambijenta i planove u pravcu daljeg ekonomskog razvoja, istakao spremnost Vlade da u saradnji sa Ambasadom SAD i ambasadorkom Rajnke sprovede aktivnosti na skretanju pažnje američkih investitora na potencijale realizacije projekata u Crnoj Gori. Kao posebno atraktivna investiciona polja potpredsjednik Simović je apostrofirao energetiku, poljoprivredu, turizam i infrastrukturu.

Ambasadorka Rajnke je istakla da Crna Gora preduzima korake u pravcu jačanja ekonomije, ukupne stabilnosti i uvećanja životnog standarda. Ambasadorka je dodala da treba nastaviti rad na unapredjenju poslovne klima koja bi omogucila veće prisustvo  američkih investitora, što je jedan od njenih priroteta, navodi se saopštenju.