Vuković: Ako nije šovinizam kada poslanik kaže kako je moguće da Mevludin zabrani Matiji ulazak u Crnu Goru, ne znam što je

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković izjavio je politička kultura u regresijiposebno u odnosu na period teških 90-ih godina.

Objavljeno: 19. 07. 2019 - 22:26
screenshot

„Ono što gledamo danas u parlamentu djeluje jako loše”, kazao je Vuković, gostujući u emisiji Živa istina.

Navodi da su nova lica DPS-a u Skupštini Crne Gore donijela neku novu kulturu, ali da nemaju sa kim da razgovaraju.

“Tako da su moguće neke užasne stvari, skandalozne izjave, koliko juče jedan poslanik je kazao da živimo u zemlji u kojoj je moguće da jedan Mevludin zabrani Matiji ulazak u Crnu Goru. Ako to nije šovinizam, da ne kažem fašizam, ne znam šta je. Tako da kažem opet jedna nevesela slika. Ja se nadam da će izbori naredne godine bitno promijeniti odnos snaga i stanje”, ocijenio je Vuković.

Komentarišući izbor Časlava Vešovića za predsjednika DPS-a u Glavnom gradu, Vuković je kazao da je izuzetno zadovoljan i dodao da neće biti sučeljavanja partijskog i javnog interesa.

„Nadam se da nova funkicija neće značiti manje vremena u smislu posvećenosti onome sto su njegove redovne  obaveze. Mi smo na izborima zavrijedili većinsku podršku, taj izborni program je program DPS-a i mi ga realizujemo, tako da tu govorimo o apsolutnoj podudarnosti onoga  što je interes partije i onoga što je naša programska orjentacija i interes grada, gledano iz naše perspektive“, kazao je Vuković.

Komentarišući nagađanja da je izbor Vešovića najava avanzovanja njega na partijskom kongresu DPS-a krajem godine, Vuković je kazao da nije čuo slične najave.

„Stoprocentno sam posvećen onome što su mi radne obaveze, šta će to konsekventno značiti u ovom smislu nije na meni da odlučim “, naveo je Vuković.

Tehnička vlada je, smatra Vuković, neprihvatljiva.

 „Ako se ostvari to što ste načuli za moj politički put, moj stav će biti da je to apsolutno neprihvatljivo. U Crnoj Gori imamo redovne političke prilike  bez obzira na to što jedan dio opozicije selektivno bojkotuje sjednice i državnog i lokalnog parlamenta u zavisnosti kako im to odgovara u datom trenutku, što opet govori o njihovom doživljaju političkih procesa u Crnoj Gori i njihovoj političkoj kulturi a ne o poilitičkoj situaciji u Crnoj Gori . Mislim da nema prostora da se govori o bilo kakvoj političkoj krizi da bi se takvi zahtjevi mogli opravdati“, smatra Vuković.