Seks savjeti za mlade žene iz 1894. godine

Knjiga savjeta Rut Smiters vezanih za seks i bračni život namijenjena je mladim damama sa kraja 19. veka, danas bi vjerovatno naišla na salve smijeha.

Objavljeno: 19. 07. 2019 - 23:14

Koliko se odnosi među polovima mijenjaju svedoči i knjiga iz 1894. godine koju je napisala supruga jednog popa.

Knjiga savjeta Rut Smiters vezanih za seks i bračni život namijenjena je mladim damama sa kraja 19. veka, koju prenosi sajt byka danas bi vherovatno naišla na salve smijeha.

No, krenimo redom.

Većina muškaraca je prirodno perverzna

Gospođa Smiters je vjerovala kako je većina muškog roda perverzna te da se oni nikako ne mogu odbraniti od svojih primitivnih instinkata i sigurno će nebrojeno mnogo puta pokušati to da prenesu u praksu u spavaćoj sobi – a to treba znati i svaka pametna supruga i nekako izbjeći. Ovi savjeti ne odnose se samo na seks, nego i na ljubljenje „odvratnog suprugovog tijela“.

Pametna supruga nosi debelu spavaćicu

Debela pamučna spavaćica obavezna je uniforma pametne supruge.

Prvenstveno zato jer se tokom seksa ne smije cijela razgolititi, već eventualno osloboditi tek djelove tijela koji su potrebni za seksualni čin. I muškarci treba na sebi da zadrže pidžamu te smiju pokazati tek minimum kože – jer… …

Nije dopušteno gledati golog supružnika

Pametna supruga nikad ne sme dopustiti svom suprugu da je vidi golu. I nikada ne smije videti njegovo potpuno golo tijelo.

 

Ugasi svijetlo, tišina i mir

A kad dođe do seksualnog čina, žena obavezno treba da ugasi svetlo i ne smije da pusti glas. Naime, muškarac ne smije da pomisli da joj se seks sviđa pa ga ne smije ohrabrivati da na njoj praktikuje svoje perverzne seksualne prakse ili da skine pamučnu pidžamu i spavaćicu.

Nema ljubljenja u usta!

Ako suprug za vrijeme ili pre seksa želi da poljubi suprugu u usta, pomaže lagano okretanje glave u stranu kako bi njegov poljubac završio na obrazu.

Ako pokuša da skine ženinu odeću – pomenutu debelu pidžamu, ili želi da je možda poljubi u neki drugi dio tijela, dobra supruga će brzo vratiti odjeću na svoje mjesto i reći da mora u toalet.

Prljave riječi su krajnje nepoželjne

Ako će muškarac, perverzan kakav jeste, pokušati da zavede svoju suprugu lascivnim razgovorom, pametna supruga će se trivijalnim i neseksualnim pitanjem izvući iz te neugodne situacije. „Šta misliš o našim novim zavesama?“ ili „Da li tvoja majka dolazi sjutra na večeru?“.

Nakon seksa kao i pre seksa

Dobra supruga ne smije da dopusti suprugu da poslije seksa dođe na ideju kako bi uskoro opet moglo doći do seksa. To je potrebno izbiti mu iz glave jer je seks dopušten najviše dva puta nedjeljno.

Zato će dobra supruga potruditi da ograniči seks, a što je brak duži i da ga dodatno smanji. U tu svrhu može lagati i izvlačiti se na bolesti, glavobolje, umor….

Ako ima seksa, to je isključivo preko volje

Zlatno je pravilo: ako ima seksa, onda to mora da bude preko volje. Ako se dobra supruga toga ne drži, ovako lijep brak bi mogao da propadne. Mora se imati na umu da su muškarci perverzni i žele seks svaki dan – a to više liči na orgiju nego na brak.

Zar ne, jer „seks služi isključivo za reprodukciju“ i ne smije da pričinjava zadovoljstvo.