Kako su srpski policajci isljedjivali Samira Rastodera (VIDEO)

Portal Standard je objavio ekskluzivni snimak višesatnog isljeđivanja urednika ovog portala Samira Rastodera u Srbiji.

Objavljeno: 20. 07. 2019 - 00:35

Uprkos tome što je prošlo gotovo dva mjeseca od kako je Nacionalni centralni biro Interpola u Podgorici tražio od NCB Interpola u Beogradu da hitno provjere slučaj privođenja i maltretiranja novinara Rastodera u policijskim prostorijama u Kraljevu i pojasne po kom pravnom osnovu je to učinjeno, odgovora još nema.

Urednik portala Standard uhapšen je krajem maja u Srbiji, nedaleko od Kraljeva, tokom obavljanja radnog zadatka, nakon čega su ga službenici srpske policije i agenti BIA maltretirali punih šest sati, isljeđivali i skidali do gole kože.

Pušten je tek uveče, nakon što je uredništvo portala crnogorskoj policiji prijavilo da je nestao, odnosno da je bio na radnom zadatku u Srbiji i da se satima ne javlja na telefon. Portal Standard juče je objavio snimak na kome se čuje kako četvorica muškaraca isljeđuju Rastodera. Uredništvo portala navelo je da im nije poznato ko je i na koji način napravio snimak.

- Njegova autentičnost je nesporna za urednika Rastodera, koji je u momentu nezakonitog hapšenja bio na novinarskom zadatku. Prilikom saslušavanja agenti i inspektori nijednom nijesu pomenuli ime Saše Sinđelića kao eventualni razlog isleđivivanja – navode, između ostalog, na tom portalu.