DPS još bez odluke ko će zamijeniti Stanišića i Aprcovića

 Mjesta predsjednika dva skupštinska odbora – za bezbjednost i odbranu, kao i politički sistem, pravosuđe i upravu, uskoro će biti upražnjena, ali poslanički klub DPS će, najvjerovatnije, odluku o kandidatima za ta mjesta donijeti na kraju ovoga ili početkom jesenjeg zasijedanja – saznaje Pobjeda.

Objavljeno: 20. 07. 2019 - 07:00

Predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Obrad Mišo Stanišić podnijeće ostavku na to mjesto zbog preuzimanja dužnosti ambasadora u Sarajevu, dok će Željko Aprcović napustiti čelnu funkciju u Odboru za politički sistem, pravosuđe i upravu jer je izabran za predsjednika opštine Kotor. 

Nezvanično saznajemo da bi u „igri“ za predsjednika Odbora Uskoro upražnjena mjesta predsjednika dva skupštinska odbora DPS još bez odluke ko će zamijeniti Stanišića i Aprcovića za bezbjednost i odbranu mogli biti Milorad Vuletić ili Branko Čavor iz DPS-a. Članovi tog tijela iz DPS-a, osim Vuletića i Čavora, su i Miodrag Vuković, Marta Šćepanović i Luiđ Škrelja, koji već predsjedavaju određenim skupštinskim odborima. Vuković predsjedava Ustavnim, Šćepanović Zakonodavnim, a Škrelja Administrativnim odborom. 

Ukoliko DPS bude za predsjednika Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu birala svog predstavnika iz tog tijela, moći će da bira između Miloša Nikolića, Danijela Živkovića, Marije Ćatović i Jovanke Laličić. Osim njih članovi su i Andrija Nikolić koji već predsjedava Odborom za međunarodne odnose i iseljenike, kao i Radule Novović koji vodi Odbor za prosvjetu, nauku, kulturu i sport.