Srpskim i hrvatskim policajcima na poklon perperi

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić razgovarao je danas u Igalu sa policajcima iz Srbije i Hrvatske koji zajedno sa našom policijom već sedam godina patroliraju u crnogorskim turističkim centrima tokom sezone.

Objavljeno: 20. 07. 2019 - 14:07

„Vaše zajedničke patrole uilivaju povjerenje onima koji dođu iz vaših država. To je dobra stvar“ – rekao je ministar u razgovoru sa policajcima izrazivši zadovoljstvo radom .
Policajci iz država naših susjeda rekli su ministru da su zadovoljni tretmanom građana Crne Gore i turista.
U projektu koji je pokrenut 2012. godine Policija Crne Gore domaćin je kolegama iz šest država – Italije, Hrvatske, Srbije, Albanije, Sjeverne Makedonije i Rumunije tokom turističke sezone.
Policajci u zajedničkim patrolama kroz direktan kontakt sa svojim državljanima, u značajnoj mjeri doprinose njihovom osjećaju sigurnosti, što pozitivno utiče na percepciju rada policije i, ujedno, potvrđuje činjenicu da je Crna Gora ne samo atraktivna turistička destinacija već i bezbjedna država.
Ministar je ukazao da Crnogorska policija pridaje poseban značaj ovom obliku međunarodne saradnje koji pokazuje da smo izgradili snažne profesionalne i prijateljske veze sa partnerskim policijskim službama iz regiona i Evrope.
„Na ovaj način dodatno učvršćujemo temelje dalje intenzivne i bliske komunikacije i koordinacije u suprotstavljanju globalnim bezbjednosnim izazovima. Bezbjednost je jedan od brendova crnogorskog turizma i Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava policije ulažu maksimalne napore kako bi rezultate koje smo postigli na tom polju dodatno unapređivali, jer je činjenica da iz godine u godinu ostvarujemo sve veći napredak“ – rekao je ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić u Igalu u razgovoru sa policajcima iz zajedničke patrole Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Ministar je srpskim i hrvatskim policajcima poklonio perpere sa početkom XX vijeka, objavljeno je na Tviter nalogu Vlade.