Ivović: Protiv Australije ne smijemo da griješimo

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore u meču protiv Australije, koja je jako dobar protivnik, nema pravo na grešku, jer se svaka greška skupo plaća, poruka je Aleksandra Ivovića uoči utakmice koja se igra sjutra ujutro.

Objavljeno: 20. 07. 2019 - 15:29
RTCG

Podsjećamo, naši vaterpolisti pobijedili su juče Južnu Koreju rezultatom 24:6, i izborili plasman u osminu finala.

Sjutra ujutro u sedam sati po našem vremenu, izabranici Vladimira Gojkovića odmjeriće snage s Australijom, a direktan prenos je na Drugom kanalu RTCG-a.

"Stvarno više nema mjesta nekim greškama, jer se svaka greška u ovoj grupi skupo plaća. Prošli smo u ovu fazu eliminacije protiv protivnika koji uživa veliki respkt. Ne bi smjeli da uđemo u kontakt igru. Oni vole fizički vaterpolo, gdje ima puno kontakta, plivanja, ne smijemo ući u duele gdje bi se umorili, jer oni karte bacaju na to da izmore protivnika sa dosta plivanja, pa u završnici fali snage za dobar šut i neko dobro rješenje u napadu i odbranu", rekao je Ivović za TVCG.

Probaćemo, kaže Ivović, da nametnemo naš ritam i da zatvorimo njihove centre: "Veliki sam optimista. Mislim da bi mogli da pobijedimo".

Vaterpolista Marko Petković kazao je da su naši momci izuzetno fizički spremni.

"Donekle su nam nepoznati. Gledali smo ih sinoć uživo, prikupili smo materijala od ranije. Tako da vjerujem da ćemo imati dovoljno prostora za pripremu utakmice", rekao je Petković.

Uoči meča se oglasio i Bogdan Đurdić koji je rekao da se vidjelo da je Australija dosta dobro fizički spremna.

"Ali nije to ništa specijalno sa čime se nijesmo već susretali. Sve zavisi od nas. Ako budemo pravi, sve je u našim rukama", rekao je Bogdan Đurđić.

Kaže da smo favoriti za prolazak dalje.

"Počinje eliminaciona faza i samim tim nemamo pravo na grešku. Nadam se da ćemo uspjeti da održimo kontinuitet igara i da idemo dalje", rekao je Đurđić.

Da nemamo pravo na grešku smatra i Uroš Čučković.

"Dobro smo se pripremali i fokusirali na ovaj trenutak. Australija je jako dobar protivnik, pokazali su kvalitet. Moramo da uđemo na pravi način u utakmicu i do zadnjeg trena da pokažemo kvalitet", kaže Čučković.