(VIDEO) Nuhodžić nenajavljeno na Debelom brijegu

Ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić danas je nenajavljeno obišao putni granični prijelaz Debeli Brijeg sa Republikom Hrvatskom i tom prilikom razgovarao sa našim graničnim policajcima i turistima sa namjerom da dobije informacije iz prve ruke o protoku saobraćaja na granici u špicu turističke sezone.

Objavljeno: 20. 07. 2019 - 15:36

„Danas sam imao nenajavljen obilazak Graničnog prelaza Debeli Brijeg prema Hrvatskoj i uvjerio sam se da službenici Granične policije rade svoj posao profesionalno, sa puno volje i sa izuzetnom ljubaznošću“, rekao je ministar dodajući da su to potvrdili i turisti sa kojima je razgovarao na graničnom prelazu.

„To je veoma važno jer su granični policajci prvi sa kojima se susreću turisti koji će posjetiti našu zemlju i boraviti u njoj. Iskazuju iste kvalifikacije u odnosu na rad naših policijskih službenika: kažu da su maksimalno profesionalni, da su ljubazni“, rekao je ministar.

Tom prilikom je iskazao priznanje policajcima koji rade na visokoj temperaturi u otežanim uslovima. „Ali to ništa ne utiče da oni svoj posao rade profesiojalno i ljubazno i sa puno volje da pokažu da Crna Gora želi da turistima iskaže gostoprimstvo“, rekao je ministar.

 

 

"Bezbjednost Crne Gore je činjenica koju turisti posebno ističu kao razlog izbora naše zemlje kao destinacije za odmor", kazao je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić nakon razgovora sa njima.

„Broj putnika koji su prešli Granični prijelaz Debeli Brijeg u prvih šest mjeseci ove godine je za 20.000 veći nego u prvih šest mjeseci 2018. Pitao sam turiste: zašto dolaze u Crnu Goru. Rekli su mi da je jedan od razloga što je Crna Gora nakon ulaska u NATO izuzetno bezbjedna destinacija i da oni žele da svoj godišnji odmor provedu tamo gdje se osjećaju bezbjedno i sigurno. A Crna Gora jeste bezbjedna i sigurna destinacija“, kazao je ministar.

Zajedno sa ministrom Granični prelaz Debeli Brijeg posjetio je i pomoćnik ministra za sektor Granične policije Vesko Damjanović.