Husić: Prva faza Portonovi rizorta otvara se 1. avgusta

Prva faza, Portonovi rizorta od 1. avgusta ove godine biće dostupna prvim gostima, kazali su u razgovoru za Novu M iz te kompanije.

Objavljeno: 20. 07. 2019 - 15:53

Dok  završetak gradnje hotela One & Only, prvog takvog hotela u Evropi, najavljuju za narednu godinu. Do sada je kako kažu iz kompanije u projekat uloženo preko 400 miliona eura. Sem imidža Crne Gore kao turističke destinacije, privlačenje stranog kapitala, ovakvi projekti, pružaju mogućnost i za upošljavanje domaće radne snage, ocjenjuju u kompaniji.

Realizacijom projekata poput Portonovog, Crna Gora postaje jedna od najprestižnijih evropskih turističkih destinacija, kazala je u razgovoru za Novu M PR Portonovog Andrijana Husić. Dodaje da je proces planiranja vrlo zahtjevan, ali da uspijevaju da prenesu najbolja iskustva i načine rada tokom izgradnje Portonovog koji je u nastanku, ali i posluže kao primjer u cijeloj Crnoj Gori.

U proteklih sedam godina u Portonovi uloženo je nešto preko 400 miliona eura, do završetka projekta planirano je ulaganje od jedne milijarde.

Prema riječima Husić, tokom ove godine biće otvoren jedan dio Portonovi rizorta.

„Od avgusta ove godine Portonovi otvara vrata za posjetioce i rezidente i od avgusta dio marine Portonovi marina sa 238 vezova je u funkciji zajedno sa rezidencijalnim naseljem u okviru marine ali i samog naselja. Pored ovoga i plaža koja će biti otvorena za posjetioce i rezidente ali i brojni restorani koji su javne površine koji se nalaze u sklopu samog rizorta“, kazale je ona.

Ističe da će se kroz završetak gradnje ključnog objekta hotela One & Only, prvog takvog hotela u Evropi bitno unaprijediti hotelska ponudu na crnogorskoj obali.

„Već naredne godine nas očekuje otvaranje One & Only hotela koji je prvi hotel ovoga tipa u Evropi“, rekla je Husić.

Ona pojašnjava da je Portonovi rizort kreiran sa ciljem da okupi ljude koji uživaju u mediteranskom stilu života, koji žele da okuse ono najbolj što CG može da im pruži, a to je gostoprimstvo, dobra hrana i sjajna usluga.

„Nama je cilj da rizort bude operativan 365 dana u godini i da bi to tako funkcionisalo kreirali smo sadržaje koji će biti interesanti kako internacionalnoj publici, tako i ljudima koji žive u regionu“, navodi Husić.

Prema njenim riječima, tokom osmišljavana Portonovi projekta puno se radilo na samoj arhitekturi i ozelenljavanju rizorta kako bi se prenio duh Crne Gore.

„Rizort možemo reći da se sastoji iz tri dijela, i tri arhitekture, koje oslikavaju mediteranski stil, tradicionalnu crnogorsku arhitekturu ali i moderni stil“, nagalsila je.

Ovakvi projekti su  ujedno i prilika za upošljavanje domaće radne snage.

„Trenutno na izgradni Portonovi radi oko 1.500 radnika, kada računamo i centralu govorimo o blizu 2.000 zaposlenih, kada operacije rizorta počnu ovaj broj će da raste“, istakla je.

Kompanija Azmont Investments ušla je na crnogorsko tržište 2012. godine, njena ugovorna obaveza bila je da u rizort uloži 52 miliona eura u prve četiri godine, odnosno 258 miliona eura za osam godina. Zaključno sa junom ove godine u razvoj Portonovog investitor je uložio 469 miliona eura, dok će ukupna investicija po završetku svih radova iznositi blizu milijardu eura.