Ranio gosta diskoteke službenim pištoljem

Policajac Odjeljenja bezbjednosti Tivat Danijel Živković koji je uhapšen zbog sumnje da je pokušao da ubije Novosađanina Stefana Abrlića (30) tokom obračuna koji se dogodio u tivatskoj diskoteci „Vin“ u četvrtak veče, pucao je iz službenog pištolja a u noći kada se dogodio incident nije bio na dužnosti, piše Pobjeda.

Objavljeno: 21. 07. 2019 - 07:43
Radio Tivat

Izvor iz policije navodi i da je Živković u diskotici ,,Vin“ radio na poslovima obezbjeđenja. Protiv Živkovića podnijeta je krivična prijava za pokušaj teškog ubistva. U akciji hapšenja Živkovića učestvovali su službenici Sektora kriminalističke policije i Odjeljenja bezbjednosti Tivat.

Policijski službenici su nedugo nakon izvršenog krivičnog djela došli do saznanja koja su ukazivala na sumnju da je Živković izvršilac i od tog momenta se tragalo za njim.

- Sumnja se da je D. Ž. 19. jula, oko 2.40 časova, kada nije bio na dužnosti, u diskoteci ,,Vin“ u Tivtu, nakon verbalnog konflikta i tuče više lica, upotrebom vatrenog oružja nanio povredu S. A. nakon čega se udaljio sa lica mjesta. Policija je preduzela niz operativnotaktičkih mjera i radnji koje su rezultirale rasvjetljavanjem krivičnog djela u kratkom roku i lišenjem slobode osumnjičenog lica. On će, uz krivičnu prijavu, biti priveden državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici – saopštili su iz policije. Iz policije navode i da je njihov kolega Živković, shodno zakonu, bio dužan da, iako nije bio na dužnosti, suzbije radnje koje mogu da naruše javni red i mir, kao što je bila tuča koja je prethodila ranjavanju mladića iz Novog Sada.

Dodaju da je Živković o situaciji u kojoj se našao, bez odlaganja trebao da obavijesti svog neposrednog rukovodioca, što on nije učinio, već je, kako se sumnja, počinio navedeno krivično djelo.

Iz Uprave policije su kazali da će protiv Živkovića biti iniciran i disciplinski postupak. Teške povrede u fizičkom obračunu u diskoteci ,,Vin“ u četvrtak veče zadobio je i radnik obezbjeđenja B. V. dok je uhapšen J. M. iz Vrbasa koji se obračunavao sa obezbjeđenjem.

Novosađanin je nakon ranjavanja smješten u risansku bolnicu gdje su ljekari konstatovali prostrijelnu ranu glave. Prema posljednjim informacijama, njegovo zdravstveno stanje je stabilno.