Vodja "škaljarskog klana" tvrdi da ima alibije

Kotoranin Jovan Jovica Vukotić, koji je u policijskim evidencijama označen kao jedan od vođa “škaljaraskog klana”, saslušan je u u Beogradu po zamolnici Ministarstva pravde Crne Gore.

Objavljeno: 21. 07. 2019 - 09:56

Vukotić je saslušan u okviru  istraga u predmetima u kojima je osumnjičen za pokušaj ubistva Tamare Zvicer, supruge navodnog vođe “kavačkog klana” Radoja Zvicera, i Miloša Radonjića i Vojina Stupara, pripadnika tog klana.

Vukotićev advokat Zora Dobričanin Nikodinović potvrdila je za Dan da je njen branjenik saslušan.

Ona je kazala da je Vukotić negirao krivicu i nadležnim organima pružio dokaze da u vrijeme pucnjava nije bio u Kotoru, pa čak ni u Crnoj Gori.

“Jovan Vukotić je saslušan u Srbiji po zamolnicama iz Crne Gore i u predmetu u kom su oštećeni Stupar i Radonjić kao i u predmetu gdje je oštećena Tamara Zvicer. U oba slučaja on čvrstim alibijima dokazuje da nije bio niti je mogao biti na mjestu izvršenja tih krivičnih djela, pa da ne može biti ni izvršilac tih krivičnih djela. Kada je u pitanju pokušaj ubistva Tamare Zvicer, Jovan je u tom trenutku bio hiljadu kilometara daleko od mjesta događaja i odmah čim je javno prozvan u vezi s tim dostavio je tužilaštvu materijalne dokaze u vidu video-zapisa i drugih nespornih pisanih dokaza koji potvrđuju njegov alibi. Na te okolnosti postoji i veliki broj svjedoka”, rekla je Dobričanin Nikodinović.

Identičnu odbranu iznio je i povodom optužbi za pokušaj ubistva Radonjića i Stupara.

“I kada je u pitanju pokušaj ubistva Stupara i Radonjića, Vukotić tog dana nije bio u Kotoru, niti negdje drugo na crnogorskom primorju, a uvidom u spise može se utvrditi da njegovu odbranu potvrđuje i analiza svih materijalnih dokaza, kao i brojni svjedoci”, kazala je Dobričanin Nikodinović.

Vukotić se nalazi u zatvoru u Beogradu, gdje služi kaznu zatvora od 15 mjeseci zbog faslifikovanja pasoša. Kako su protiv njega podnesene krivične prijave u dva predmeta za pokušaje ubistava, a kako je nedostupan tužilaštvu, upućena je zamolnica da izjavu da u Srbiji.

Vukotića terete da je u martu 2016. godine sa Milićem Minjom Šakovićem i Igorom Dedovićem pokušao da ubije Stupara i Radonjića.