(VIDEO) Trojica mladića palicama pretukli penzionera


Trojica maskiranih napadača brutalno su nasrnula i pretukla 77-godišnjeg penzionera na Danteovom trgu u Puli, koji je sjedio na terasi kafića, jer je radio kao čuvar inventara.

Objavljeno: 21. 07. 2019 - 17:40

Kako saznaje index.hr od vlasnika kafića Rona Biterija, troje mladića u dobi do 25 godina ujutro u šest sati došlo je do kafića gdje su se nalazile hrvatska i istarska zastava, koje su tamo ostale od prošlog ljeta kad je bilo Svjetsko fudbalsko prvenstvo.

Počeli su čupati zastave, no penzioner im je rekao da odu i da ne uništavaju inventar. Potom su mladići verbalno napali penzionera da bi potom napustili terasu kafića.

Nakon što su otišli, zaspao je na terasi, a mladići su se vratili s maskama na licu te počeli tući nesretnog čovjeka dok je još spavao.

Udarali su ga palicama i gađali stolicom. Napadnuti čovjek je počeo trčati u pravcu pošte gdje su ga uhvatili i nastavili tući. Nadzorne kamere uhvatile su napadače na djelu.

Starac je završio u bolnici na odjelu traumatologije s težim povredama - slomljena su mu tri rebra, na sljepoočnici ima kvrgu, natečen mu je bubreg te mu je slomljena ruka.

Iz bolnice su oko 12 sati pozvali policiju koja sada utvrđuje okolnosti događaja, kako je za Index objasnila portparolka PU istarske Nataša Rogić Jukopila.

Iz PU istarske kažu kako su u toku razgovori s više osoba te se utvrđuju sve činjenice. Za sada nisu uhapšene osobe s nadzornih kamera, a policija traga za počiniocima.

"Više detalja o kriminalističkom istraživanju ćemo sjutra prezentirati", rekla je Rogić Jukopila.

"Ovo je strašno, jako sam uzrujan, ne znam što da kažem. Katastrofa”, rekao je potreseni Biteri za Index.