Mještani koji žive pored magistrale Berane - BP: Ovuda se ne vozi, nego leti


Stanovnike koji žive pored magistralnog puta Bijelo Polje- Berane, tačnije kod mjesta gdje se danas dogodila stravična nesreća u kojoj je poginuo motociklista, ovaj događaj je veoma uznemirio.

Objavljeno: 21. 07. 2019 - 23:37

Osim toga, ponukao ih je da se nadležnim javno obrate preko medija kako bi problemu koji, kako kažu, imaju godinama, stali na put.

Naime, kako su nam kazali, na putu od Bijelog Polja do Berana, postoji oko 2km ''ravnice'', kojom se vozi i preko 150km/h.

''Neki su ovo mjesto nazvali i ''rožajska pista'', jer se ludački vozi, svake godine bude bar jedan udes ovdje sa fatalnim posljedicama''- kazao je jedan od mještana.

''Ovome se zaista mora stati na kraj, patrola ima između Bijelog Polja i Berana, ali ne na pravim mjestima, njihova mjesta se znaju, zna se gdje su stalno i tuda se pazi, a onda na drugim dionicama imamo ovakve scene kao danas. Mislimo da bi jedna patrola na ovoj dionici koja je dužine oko 2km zasigurno smanjila broj udesa koji su ovdje sve češći. Ovdje su udesi česti jer je isključenje na lokalni put sa magistralnog, a na magistralnom se ne vozi, nego leti'', kazao je on.

U saobraćajnoj nesreći danas je, podsjetimo, stradao motociklista.