Mrvaljević: Judo savez jedini legitimni predstavnik džudo sporta

Judo savez Crne Gore je posvećenošću i rezultatima već pokazao da može na pravi način da predvodi džudo u našoj zemlji, smatra predsjednik Andrija Čađenović.

Objavljeno: 24. 07. 2019 - 17:23

On je na pres konferenciji rekao da je za nekoliko mjeseci postojanja osvojeno dosta medalja.

“Od samog osnivanja, učestovali smo na 6 Evropskih kupova od kadeta do seniora, 3 Balkanska prvenstva, Evropskom prvenstvu u seniorskoj i kadetskoj konkurenciji, 2 Grand Pri turnira, Univerzijadi, Igrama malih zemalja Evrope. Za vrlo kratak period rada, naši takmičari osvojili su 7 zlatnih medalja, 4 srebrne i 5 bronzanih, te 11 balkanskih medalja. Na seniorskom evropskom kupu u Sarajevu zauzeli smo 1. mjesto u ukupnom plasmanu od 24. države učesnice. Takođe, naše selekcije se redovno okupljaju i naporno treniraju na reprezentativnim pripremama.” kazao je Čađenović.

Napomenuo je i da se savez organizaciono pokazao pošto je bilo nekoliko značajnih takmičenja u našoj zemlji uključujući i džudo turnir u okviru Igara malih zemalja.

Osvrnuo se zatim i na prozivke rukovodstva izbrisanog džudo saveza.

“Pored svih ovih aktivnosti, koje izuskuju mnogo rada i truda nismo mogli da se bavimo aktivnostima prethodnog rukovodstva džudo saveza, koji i dalje nastavljaju da narušavaju ugled džudo sporta u Crnoj Gori. Ovi rezultati i aktivnosti dovoljno pokazuju ko je legitiman, a ko nije, a isto bih iskoristio priliku da pitam i vas i prethodno rukovodstvo džudo saveza, koji su to njihovi rezultati za ova 4 mjeseca?! Jedini odgovor može biti, konstante opstrukcije nas kao jedinog nacionalnog džudo saveza, pritisak nad određenim brojem takmičara, manipulacije i lažno predstavljanje.” zaključio je Čađenović.

Sportski direktor Srđan Mrvaljević nema dilemu ko je u pravu u sporu bivšeg i sadašnjeg saveza.

“Prema zakonu o sportu samo jedan nacionalni sportski savez može imati rješenje Ministarstva sporta i biti priznat od Svjetske i Evropske judo federacije. To rješenje i priznanje ima samo “Judo savez Crne Gore” i ja ga dostavljam. Ako druga strana to ima neka ga pokaže, ako ne svaka dalja polemika o tome ko je legitiman je potpuno besmislena. Rješenje kojim se priznaje Judo savez Crne Gore od strane Ministarstva sporta nikada nije bilo predmet nikakvog sudskog spora. Upravni spor koji vode Ministarstvo sporta i bivši Džudo savez kao i konačne odluke tog spora nemaju nikakav uticaj na legitimitet Judo saveza Crne Gore.”, naveo je Mrvaljević.

On je dodao i da nikada neće dozvoliti da se džudisti koriste u političke svrhe i da bi trebalo da se bore za medalje, a ne da, kako kaže, vode lične ratove pojedinaca iz bivšeg saveza.