Janović primio osvajače medalja u džiju-džici

Ministar sporta i mladih Nikola Janović primio je džiju-džicu reprezentativce, kao i rukovodstvo ovog saveza, povodom devet osvojenih medalja na prvenstvu Evrope za seniore koje je održano u Bukureštu. Crnogorski reprezentativci osvojili su dvije zlatne, četiri srebrne i tri bronzane medalje.

Objavljeno: 25. 07. 2019 - 11:58
Foto: Ministarstvo sporta

Janović je  istakao da je Crna Gora jedina država u regionu koja na ovaj način vrednuje rezultate ostvarene u neolimpijskim sportovima.

,,Ministarstvo konstantno nagrađuje sportiste iz neolimpijskih sportova kako kroz stipendije, tako i kroz premije za ostvarene sportske rezultate. Cilj nam je da prepoznamo uspjehe, ali i da podržimo njihov rad i dalji napredak. Među neolimpijcima prednjače džiju-džicu sportisti koji ostvaruju zavidne rezultate i time opravdavaju povjerenje koje smo im ukazali“ izjavio je ministar.

Iz Džiju-džicu saveza su se zahvalili ministru na kontinuiranoj podršci, kako u radu saveza, tako i u premijama koje sportisti dobijaju za ostvarene rezultate, naglašavajući da je tradicionalno dobra saradnja sa ministarstvom motiv više za njihov kvalitetan i uspješan rad.

Ministar je naposljetku poželio sreću sportistima na svjetskom prvenstvu koje ih očekuje do kraja godine.

Sastanku su prisustvovali predsjednik saveza Ranko Vukotić, selektor Miloš Ašanin i sportisti: Stefan Vukotić, Filip Pešić, Lidija Caković, Dejan Vukčević, Vuk Dragutinović, Aleksandra Popović, Biljana Mitrović, Nikola Baštrica i Đorđe Klač.