Mrvaljević: Živite u zabludi ako mislite da ćete me srušiti lažima

„Ako mislite da ćete konstantnim lažima i pominjanjem mog imena da me slomite i srušite i lakše preuzmete kontrolu nad Judo savezom, onda živite u totalnoj zabludi“, poručio je Džudo savezu Crne Gore naš proslavljeni džudista i sportski direktor Judo saveza, Srđan Mrvaljević.

Objavljeno: 25. 07. 2019 - 18:25
Foto: Screenshot

Podsjetimo, Upravni sud ocijenio je da je odluka Ministarstva sporta i mladih da izbriše Džudo savez Crne Gore iz registra sportkish subjekata, nezakonita.

Mrvaljevićevo reagovanje na saopštenje Džudo saveza, prenosimo u cjelosti:

Umjesto da pokažete rješenje Ministarstva sporta i mladih i priznanja Svjetske i Evropske džudo federacije i dokažete da ste legitimni savez, vi pokušavate lažima i besmislicama da zbunite javnost koristeći svaki medijski prostor da u lažnom i negativnom kontekstu pomenete moje ime. Zar je to najbolje što možete?!

Izjavljujete da želimo da osporimo rezultate saveza koji ima tradiciju od 60 godina?!

Judo savez Crne Gore čine isti oni klubovi koji su bili članovi bivšeg, ugašenog, Džudo saveza. Ti klubovi i njihovi takmičari su stvarali te rezultate 60 godina i ponosni su na njih.

Ne morate, vi, gospodo iz bivšeg i ugašenog Džudo saveza braniti džudo sport od klubova kakvi su: Akademik, Straševina, Ibar, Milenijum, Arso Milić, Nenad Sinanović, Budućnost, Tivat, Favorit, Stara Varoš, Kodokan i još njih 20 koji su članovi jedinog legitimnog Judo saveza Crne Gore i čiji su takmičari i treneri za tih 60 godina, koje pominjete prenosili slavu crnogorskog sporta i države Crne Gore. Umjesto toga, pokažite rješenje Ministarstva sporta i mladih i mi se odmah povlačimo i prepuštamo vam da nastavite sa vašom sjajnom politikom razvitka džudo sporta, koja ga je i dovela u ovakvu katastrofalnu situaciju.

Ako mislite da ćete konstantnim lažima i pominjanjem mog imena da slomite i srušite mene i lakše preuzmete kontrolu nad Judo savezom Crne Gore, onda živite u totalnoj zabludi! Ja mogu i sjutra da odem, ali za razliku od vašeg bivšeg, ugašenog, saveza gdje je sve bio jedan čovjek, Judo savez je ozbiljna sportska institucija, koja ima akte u potpunosti usklađene sa zakonom, priznate od strane države Crne Gore i međunarodnih organizacija, koje vode ozbiljni i odgovorni ljudi i čija tijela i organi besprekorno funkcionišu.

Vašu izjavu da je Ministarstvo sporta i mladih preko noći i nezakonito izdalo rješenje Judo savezu Crne Gore imaćete priliku da dokažete na sudu, a taj pokušaj manipulacije da odluke Upravnog suda vezane za spor koji vodi Ministarstvo sporta i mladih i neki ugašeni, nepostojeći, sportski savez mogu imati veze sa legitimnošću i međunarodnim priznanjem Judo saveza Crne Gore je obična besmislica.

Za kraj želim da izjavim da su džudo klubovi koji su članovi Judo saveza Crne Gore ponosni na trofejnu istoriju crnogorskog džudo sporta koji su njihovi treneri i takmičari pisali, a stide se bivšeg saveza koji ih je doveo u ovu situaciju i nadaju se svijetloj budućnosti sa novim legalnim i legitimnim Judo savezom Crne Gore koji će probati da ispravi sve nepravilnosti i sanira štetu i negativan imidž koji je bivši savez nanio klubovima, takmičarima i čitavoj džudo porodici u Crnoj Gori.

Iz razloga što smo u Judo savezu Crne Gore fokusirani na rad, akcije, takmičenja, sportiste i potragu za novim sponzorima sa ovim završavam svaku polemiku sa grupom građana, koja bez ijednog papira i rješenja želi da pominjanjem mog imena zavrijedi malo medijskog prostora.

Ako ova interesna grupa od par pojedinaca u budućim danima dođe do još nekih ʼmračnihʼ saznanja o meni i ponovo ih iznese bez jednog dokaza neka unaprijed zna da ih priznajem i da ne maltretira crnogorsku sportsku javnost.