Nevrijeme u Hrvatskoj, kod Krka tri pijavice (VIDEO)

Hrvatsku je zahvatilo nevrijeme a na Krku su se pojavile tri pijavice. Vjetar u Puli rušio stabla. Potop u Imotskom. Jak vjetar i kiša pogodili i Zagreb.

Objavljeno: 28. 07. 2019 - 17:02
Pijavice na moru

Obilna kiša jutros je padala na Krku, dok je cijelo ostrvo zahvatila izražena grmljavinska linija u sklopu koje su se kod Punta javile opasne pijavice, prenosi Večernji list.

Vjetar je u Puli rušio stabla, kao i u kampu Pila na Krku, gdje je pijavica na obalu izbacila dva glisera, prenose hrvatski mediji.

Prema podacima Hidrometeorološkog zavoda Hrvatske, u Bakru je palo najviše kiše u protekla 24 časa - 58 litara na kvadratni metar, zatim u Crnom Lugu 54 litre, u Kukuljanovu 48, Delnicama 47, na aerodromu Rijeka 46,4, te u Malinskoj.

Olujno nevrijeme zahvatilo je Istru i Kvarner još u subotu, a danas je izdato crveno upozorenje za taj dio Hrvatske.

Vjetar u Puli je bio toliko jak da je rušio stabla, a nebo nad Rabom tokom noći je bilo prošarano hiljadama munja. Obilna kiša pala je u Zagrebu. Munje su parale nebo i jutros.

Djelovi Istre i Kvarner su i danas pod crvenim upozorenjem Meteoalarma.

Nevrijeme je snažno pogodilo i područje Šibensko-kninske županije, prenosi Indeks. Vjetar je lomio stabla i bacao ih na put.

Zbog jakih udara vjetra jedna jedrilica se nasukala na lokalnu plažu. Obilna kiša padala je cijelo jutro i na području Imotskog.

Kako piše Dalmacija danas, u dva sata palo je tridesetak litara kiše po kvadratnom metru što je izazvalo potop na ulicama.