Pljevlja: Autobus sletio s puta, povrijeđeno više osoba

Autobus Autoprevoznog preduzeća „Glušica prevoz“ iz Nikšića sa 37 putnika, na liniji Nikšić-Vrbas, večeras oko 23 sata, prevrnuo se u blizini Termoelektrane Pljevlja. Prema prvim informacijama svi putnici i ako ima teže povrijeđenih, dovezeni su živi u Opštu bolnicu Pljevlja, prenio je PV portal.

Objavljeno: 28. 07. 2019 - 23:50
Autobus sletio s puta

Prema saznanjima PV Portala, do udesa je došlo nakon sudara autobusa i automobila marke „mercedes“ pljevaljskih registarskih oznaka koji je vozio G. D. iz Pljevalja.

Autobus je nakon sudara sletio s puta i završio 15 metara od ceste. 

Policija je na licu mjesta kao i ekipe Službe zaštite i spašavanja.

U udesu je učestvovao autobus registarskih oznaka NK AC-102 koji se kretao u pravcu Pljevalja i saobraćao na liniji Nikšić – Vrbas i malo putničko vozilo koje se kretalo u suprotnom pravcu. Sumnja se da je došlo do kontakta dva vozila usljed čega je došlo do slijetanja autobusa s glavnog puta niz strminu, nakon čega se zaustavio na putu koji koriste teretna vozila Rudnika uglja prilikom dopreme uglja za potrebe TE.

Prema fotografijama sa lica mjesta pravo je čudo da niko nije stradao.

 

autobus1

 

pljevlja-3

 

pljevlja-2

 

pljevlja-1

 

pljevlja-6

 

pljevlja-5

 

Trenutno su svi ljekari i specijalisti, kao i svo medicinsko osoblje u Pljevljima na radnim mjestima i utvrđuju stepen povreda, a zvuci sirena ambulantnih kola podigli su grad na noge.

PV Informer nezvanično saznaje da su svi putnici iz vozila koja su učestvovala u udesu van životne opasnosti.

Ispred pljevaljske bolnice se okupio veliki broj građana kojima je sugerisano da se raziđu, ali je takođe rečeno da će zbog velikog broja povrijeđenih moguće postojati potreba za određenim količinama krvi.

Mjesto nesreće i povrijeđene obišao je predsjednik Opštine Pljevlja Igor Golubović. On je rekao da je za rodbinu putnika obezbijeđen smještaj u hotelu „Pljevlja“. 

Crnu Goru je danas zahvatilo veliko nevrijeme praćeno jakom kišom, vjetrom i grmljavinskim procesima koje je uslovilo i otežano odvijanje saobraćaja na pojedinim putnim pravcima.