Oprezno zbog mokrih puteva

Na sjeveru Crne Gore vidljivost je mjestimično smanjena, a duž klisura i usjeka mogući su odroni, saopštili su iz Auto-moto saveza (AMSCG) i apelovali na opreznu vožnju u zonama gdje su putevi mokri.

Objavljeno: 30. 07. 2019 - 09:01

Zbog rekonstrukcije puta Trubjela - Vilusi na mjestu izvođenja radova saobraća se jednom trakom naizmjenično, uz povremenu obustavu, ne dužu od deset minuta.

Zbog sanacije kolovoza na regionalnom putu Plužine-Trsa-Pošćenski kraj saobraćaj će biti totalno obustavljen od 11 do 14 sati.

Saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7,5 tona na magistralnim putevima Podgorica-Sotonići-Petrovac, Debeli brijeg-Herceg Novi-Kotor-Tivat-Budva-Bar-granični prelaz Sukobin i Podgorica-Cetinje-Budva zabranjen je svakog dana u sedmici, od 17 do 22 sata.

Zabrana se ne odnosi na vozila sa prvenstvom prolaza, za održavanje puteva i PTT instalacija, za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz životinja, betona i asfaltne mase, kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.

Zabrana se ne odnosi ni na vozila za prevoz opasnih materija na dijelu magistralnog puta od graničnog prelaza Debeli brijeg preko Herceg Novog i Kamenara do kružnog toka u mjestu Lipci.