Kraj dramatične potrage: Ubili su par koji se zaljubio na Jadranu

Kanadska policija pronašla je tijela dvojice tinejdžera koja se sumnjiče za ubistvo američko-australijskog para koji se upoznao u Hrvatskoj i jednog starijeg muškarca.

Objavljeno: 07. 08. 2019 - 22:59

Dramatična potraga za njima trajala je nekoliko sedmica, a policija je u srijedu poslepodne saopštila da su beživotna tijela Brajera Šmegelskog (18) i Kama Mekleod (19) pronađena uz korito rijeke Nelson u provinciji Manitoba. Prije samo nekoliko dana policija je uz reku pronalazila predmete koji su se dovodili u vezu sa mladim beguncima.

Beživotna tijela Šmegelskog i Mekleoda otkrivena su samo nekoliko kilometara od zapaljenog vozila koje su koristili.

Podsetimo, njih dvojica su osumnjičena su za ubistvo mladog para turista i 64-godišnjeg Kanađanina. Bežeći od policije, prevalili su kolima više od 3.000 kilometara i dugo su se krili u divljini.

Šmegelski i Mekleod su, kako se sumnja brutalno ubili Australijnsku Činu Diz (24) i njenog partnera, američkog državljanina Lukasa Faulera (23), koji su obilazili svijet nakon što su ljubavnu priču započeli negdje na jadranskoj obali.

Mladi par je putovao kolima, a njihova izrešetana tijela pronađena su kraj vozila na autoputu u Britnaskoj Kolumbiji. Četiri dana kasnije, policija je oko 500 kilometara dalje, kod Diz Lejka, našla spaljeno tijelo Kanađanina Lenarda Dajka (64), a dva kilometara južnije nađeni su ostaci spaljenog karavana koji je pripadao tinejdžerima.

Zasad nije poznato na koji način su Šmegelski i Mekleod oduzeli sebi živote, a nisu poznati ni motivi koji su ih nagnali na tri mučka ubistva.