Milanović: HDZ je kartel

Kandidat za predshednika Hrvatske Zoran Milanović smatra da Hrvatska već 30 godina "stenje pod jarmom HDZ-a".

Objavljeno: 08. 08. 2019 - 21:37
Foto: EPA/Olivier Hoslet

U novoj objavi na Fejsbuku Milanović je pojasnio za šta će se zalagati kao budući predsjednik, ali je kritikovao i vladajući HDZ, piše portal Indeks.

"Kao predsjednik države vodiću se prvenstveno Ustavom i zakonom, zalaganjem za pravdu, poštenje i jednakost. Hrvatska je zemlja u kojoj nema jednakosti, jednakih šansi za uspjeh. To vidimo svaki dan i zato ljudi odlaze. Odlaze zato što vide - i kad ulože veliki trud i kad igraju po pravilima - da je uspjeh sve dalje i dalje. Nažalost, to je posljedica Hrvatske koja već 30 godina stenje pod jarmom HDZ-a. HDZ je kartel, ako si uz njih uspjećeš, ako nisi, nemaš šanse", napisao je Milanović, inače član SDP-a.

Milanović je bio predsjednik Vlade Hrvatske od 2011. do 2016. godine.

Predsjednički izbori u Hrvatskoj održavaju se krajem ove ili početkom iduće godine. Aktuelna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović (HDZ) nije se još zvanično kandidovala, ali je na nedavnoj proslavi "Oluje" u Kninu indirektno potvrdila da hoće.

"Ovdje sam danas kao predsjednica i idućih pet godina ću se viđati ovdje s vama kao predsjednica", rekla je Grabar Kitarovićeva novinarima u Kninu.

Za izbore se kandidovao i pjevač Miroslav Škoro, koji u trku ulazi kao nezavisni kandidat, i ekonomista sa Prinstona Dejan Kovač.