UP: Dejan Ban udario policajca; Ban: Nije tačno

Podgorički biznismen Dejan Ban, izvršni direktor Pomorskog saobraćaja i suvlasnik te kompanije, priveden je nakon što je napao policajca na aerodromu u Tivtu. Protiv njega je, kako nam je kazano iz policije, podnijeta krivična prijava.

Objavljeno: 09. 08. 2019 - 11:49

Ban je naime prišao automobilom terminalnoj zgradi i parkirao se na zabranjenom mjestu. Kako je saopšteno za Portal Analitika, policajac je prišao Banu i kazao mu da mora pomjeriti vozilo, nakon čega je Ban prvo verbalno a onda i fizički napao policajca.

"On je nasrnuo na policijskog službenika i zadao mu udarac, nakon što nije postupio po naređenju policjskog službenika da ukloni vozilo sa mjesta na kojem nije dozvoljeno parkiranje. D.B. je lišen slobode i predat službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat. Nakon konsultacija sa tužiocem protiv D.B. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", navode iz policije.

Ban je za dnevni list Dan porekao sve što mu se stavlja na teret. ''Radi se o neistini. Grubo podmetanje sa ciljem da se prikrije krajnje neprimjereno reagovanje policijskog službenika u benignom saobraćajnom događaju. Uostalom, za sve to postoji snimak i on se ne može izmijeniti nikakvim lažnim izjavama'', kazao je Ban.