Tužilaštvo formiralo predmet protiv Dejana Bana

Tužilaštvo je formiralo predmet protiv Dejana Bana, zbog napada na policajca na aerodromu u Tivtu, saopšteno je iz ODT-a Kotor.

Objavljeno: 09. 08. 2019 - 15:18

„Pred ovim Tužilaštvom je formiran predmet na osnovu krivične prijave UP OB Tivat protiv lica D.B., zbog krivičnog djela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti. Istom je upućen poziv za saslušanje u svojstvu osumnjičenog“, naveli su za naš portal iz Osnovnog državnog tužilštva Kotor.

Podgorički biznismen Dejan Ban, izvršni direktor Pomorskog saobraćaja i suvlasnik te kompanije, priveden je nakon što je napao policajca na aerodromu u Tivtu. Protiv njega je, kako nam je kazano iz policije, podnijeta krivična prijava.

Ban je naime prišao automobilom terminalnoj zgradi i parkirao se na zabranjenom mjestu. Kako je saopšteno za Portal Analitika, policajac je prišao Banu i kazao mu da mora pomjeriti vozilo, nakon čega je Ban prvo verbalno a onda i fizički napao policajca.

"On je nasrnuo na policijskog službenika i zadao mu udarac, nakon što nije postupio po naređenju policjskog službenika da ukloni vozilo sa mjesta na kojem nije dozvoljeno parkiranje. D.B. je lišen slobode i predat službenicima Odjeljenja bezbjednosti Tivat. Nakon konsultacija sa tužiocem protiv D.B. je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava u redovnom postupku zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti", navode iz policije.

Ban je, s druge strane, u izjavi za Dan negirao navode iz policije.