NTO: Rekordni prihodi od boravišne takse (VIDEO)

- Nacionalna turistička organizacija Crne Gore u kontinuitetu prati tok turističke sezone ocjenjujući njene rezulate, prije svega, na osnovu ostvarenih prihoda. Za ovu priliku sa zadovoljstvom mogu istaći da su  ukupni prihodi od boravišne takse koji pripadaju budžetu Crne Gore i lokalnim turističkim organizacijama, naplaćeni od početka godine zaključno sa 7. avgustom rekordni, i  iznose preko 5 miliona 149 000 eura što je za oko 839 000 eura više u odnosu na prethodnu godinu.- kazala je PR Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Nina Vukčević.

Objavljeno: 09. 08. 2019 - 17:15

Ona navodi da na osnovu podataka o turističkom prometu u opštinama,koje lokalne turističke organizacije dostavljaju svakog petka, na današnji dan u Crnoj Gori je evidentirano 219
234 turista, što je preko 22 000 turista više u odnosu na uporedni podatak prethodne godine. 

- Podsjetiću da je prethodnog petka u Crnoj Gori boravilo preko 204 000 turista što je rast od 15 000 turista u odnosu na isti petak prethodne godine. Dakle, na osnovu istaknutih pokazatelja možemo ocijeniti da se ova sezona uspješno odvija i sa puno optimizma očekujemo dalji razvoj turističke sezone.- kazala je PR Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, Nina Vukčević.