Brat ubijenog Stefana Šarovića uhapšen zbog droge

Hercegnovska policija uhapsila je prije tri dana Vladislava Šarovića (33), koji je rođen u Trebinju, a koji je, prema saznanjima Dana, brat Stefana Šarovića, koji je u junu ubijen u Herceg Novom.

Objavljeno: 10. 08. 2019 - 08:24

Šarović je uhapšen po međunarodnoj potjernici koju je za njim raspisao Interpol Beograd. On se potražuje radi odsluženja kazne zatvora u trajanju od četiri godine na koju je osuđen zbog krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, koje je počinio na teritoriji Srbije.

Nakon hapšenja, on je sproveden u Viši sud u Podgorici, gdje mu je sudija za istragu odredio ekstradicioni pritvor.

Njegov brat Stefan ubijen je 6. juna, oko 15.20, kod vile “Akacija” u naselju Počukac u Đenovićima. Napadači su u njega ispalili šest projektila. Nekoliko dana kasnije, čelnici Uprave polici je saopštili su da ubistvo Šarovića nije naručeno, niti povezano s organizovanim kriminalnim grupama. Pomoćnik direktora Uprave policije za Sektor kriminalističke policije Enis Baković kazao je tada da su Nikola Ivović i Dušan Šiljo glavni osumnjičeni zaubistvo Šarovića.

Šiljo je nedugo nakon toga uhapšen u Bosni i Hercegovini, nakon čega mu je određen ekstradicioni pritvor. Na saslušanju nakon hapšenja negirao je da je izvršio ovaj zločin, a potom odbio da odgovara na pitanja istražitelja.

U međuvremenu je sudsko vijeće odbilo žalbu njegovog advokata na određivanje pritvora. Sudu Bosni i Hercegovini odredio je Šilju pritvor do 18 dana. Tragajući za osumnjičenim mladićima, istražitelji su došli do sumnji da je i drugi osumnjičeni Nikola Ivović pobjegao u Foču, gdje je našao pomoć u skrivanju. Zbog toga su iz crnogorske policije kontaktirali sa kolegama iz Bosne i Hercegovine, koje su uključene u potragu za Ivovićem.