Bez odgovora o izručenju Jovice Vukotića

Ministarstvo pravde Srbije još nije odgovorilo na zamolnicu kolega iz Crne Gore za izručenje Kotoranina Jovana Jovice Vukotića, koji je u policijskim evidencijama označen kao jedan od vođa “škaljarskog klana”. Vukotić se u Crnoj Gori potražuje zbog sumnje da je počinio više krivičnih djela, a iz Ministarstva pravde Crne Gore Danu je potvrđeno da nijesu dobili odgovor iz Srbije.Objavljeno: 12. 08. 2019 - 09:11

Vukotić se nalazi u zatvoru u Beogradu, gdje služi kaznu zatvora od 15 mjeseci zbog faslifikovanja pasoša. On se tereti da je u martu 2016. godine sa Milićem Minjom Šakovićem i Igorom Dedovićem pokušao da ubije Vojina Stupara i Miloša Radonjića.

Šaković, Vukotić i Dedović sumnjiče se da su 27. marta 2016. godine, u naselju Rakite u Kotoru, po prethodnom dogovoru, sa umišljajem pokušali da ubiju Radonjića i Stupara. Jedan hitac pogodio je Stupara nanoseći mu tešku tjelesnu povredu, dok je Radonjić prošao bez ozleda.

Nekoliko mjeseci nakon toga, prema sumnjama tužilaštva, Vukotić je iz automobila pucao u pravcu vozila u kojem je bila Tamara Zvicer sa maloljetnim djetetom. Ta pucnjava dogodila se u kotorskom naselju Dobrota. Srećom, povrijeđenih nije bilo.

Vukotić je zbog ovih sumnji nedavno saslušan u Srbiji, pri čemu je kategorično negirao krivicu, tvrdeći da za vrijeme tih pucnjava nije bio u Crnoj Gori. Kazao je i da za te tvrdnje ima alibi.

On je ranije ustvrdio da se našao na meti policajaca koji sarađuju sa kriminalcima.