DPS: Srbija nije više „tamo daleko“, nego sve dalje i dalje

Tzv. humanisti, na tzv. humanitarnom koncertu održanom u Herceg Novom, otvoreno su pokazali svim građanima Crne Gore što misle o njima i o Crnoj Gori. Tako su zapravo najbolje predstavili sebe, kazali su iz hercegnovskog DPS-a.

Objavljeno: 13. 08. 2019 - 18:43

Prema njihovim riječima logično bi bilo da se saopštenjem oglasio bilo ko iz Srbije, makar, kako kažu, i Bećković Matija da „viteški odbrani zemlju iz koje potiče“.

„Zato u odsustvu istog, da se ne bi ćerali, a ćerat ćemo se ako bude trebalo, tzv. humanitarnim koncertom u Novom, Srbija više nije „tamo daleko“, nego sve dalje i dalje“, poručuju iz DPS-a.

Oni su dodali da, kako kažu, tzv. humanisti misle da je Crna Gora dobra samo kada se iz nje skupljaju prilozi i šalju van Crne Gore.

„Tzv. humanisti misle da je Crna Gora dobra samo kada se u njoj ne plaća porez na tzv. humanitarne koncerte. Tzv. humanisti misle da je Crna Gora dobra samo kada humanitarni koncerti služe kao paravan za političke svrhe. Tzv. humanisti misle da je Crna Gora dobra samo kada ćuti. Tzv. humanisti misle da Crna Gora ni danas nije svoja, samostalna i nezavisna“, istakli su u saopštenju.

Navode da su se na političkom skupu, koji se, kako tvrde, ne može održati van turističke sezone jer ne bi imao ko da dođe, pokazali svi: „od prvih redova u kojima se ne zna ko je koga više cjelivao i đe, preko publike na prečac osvojene neodržanim promocijama Turističke organizacije i Opštine, pa do pjevača, dežurnog mrzitelja Crne Gore“.

„O poslovnim vezama istog, Turističke organizacije koja se prepoznaje po promociji lica sa raspisane potjernice i Opštine kojom složno upravljaju ovi što se tobože svađaju, drugom prilikom“, navode iz hercegnovskog DPS-a.

Poručuju i da su se pokazali i organizatori tzv. turističke manifestacije „Trg od ćirilice“ u okviru koje je održan „turističko-politički koncert, kao i niz drugih događaja koji imaju veze sa turizmom koliko i političke partije koje vode Herceg Novi sa demokratijom“.

„Očekujemo da će svi zajedno biti prisutni na tzv. Svetostefanskom saboru na kojem će pored episkopa, zasigurno učešće uzeti i predstavnici političkih partija i Opštine Herceg Novi. Vjerujemo da će se dobro bratski iscjelivati, još bolje sakriti sve što znaju jedni o drugima, i da će ih na kraju, kada pućnu bijeli dim kao znak pomirenja, dočekati bakljada u duginim bojama istih onih koji su je priredili sinoć“, zaključili su u saopštenju.