HGI traži uklanjanje šovinističkog natpisa na ulazu u Bijelo Polje

Na ulazu u Bijelo Polje već neko vrijeme stoji grafit „Smrt Hrvatu!“, zbog čega ulažemo protest i tražimo da se šovinistički natpis ukloni, saopšteno je Portalu Analitika iz Hrvatske građanske inicijative.


Objavljeno: 14. 08. 2019 - 12:08

 „Bijelo Polje je grad koji njeguje multivjerski i multinacionalni sklad, što je dokazano i onda kad je to bilo najteže. Nažalost vidimo da i danas postoje recidivi retrogradnih ideologija, koji nas žele vratiti u prošlost. Uvjereni da smo kao društvo pokazali kapacitet za obranu temeljnih vrijednosti suživota i tolerancije, nadamo se da i ovog puta neće izostati, kako odgovor javnosti tako i nadležnih institucija“, naglašava se u saopštenju HGI.

U toj partiji očekuju i da će državni organi pronaći i vinovnike napada na Adema Gredića i Admira Bašića, kao i motive ovog mučkog čina.

„Institucionalni odgovor na nasilje najbolji je pokazatelj zrelosti društva i preventiva za sve destruktivne namjere onih koji se ne mire s uređenim i demokratskim ambijentom koji nepovratno izgrađujemo“, ocijenili su iz HGI.