Vučurović: DPS se poistovijetio sa ideologijom Sekule Drljevića i njegovih ustaša

Poslanik DF-a I član predsjedništva NSD, Jovan Vučurović je naveo “da se politika DPS poistovjetila sa ideologijom Sekule Drljevića i njegovih ustaša imali smo priliku i da vidimo po njihovoj reakciji na veličanstveni humanitarni koncert ,,Za naše Kosovo i Metohiju'', koji je održan u Herceg Novom”.

Objavljeno: 14. 08. 2019 - 13:46

 

“Onako bijedno, šovinističko saopštenje u stvari je rezultat bijesa i nemoći, odnosno priznanje DPS-a da nije uspio u svojoj namjeri da slomi tradicionalnu Crnu Goru i Boku i da građani, i pored najvećih pritisaka, ucjena i istorijskih falsifikata koje plasiraju dukljanski fanatici, znaju koje su to vrijednosti koje treba čuvati kako bi se oduprli izdajničkoj, marionetskoj politici Đukanovićeve političko-kriminalne organizacije. Očekivano je da onima koji su ogrezli u pljački i pokrali milijarde evra od građana Crne Gore smeta humanitarni koncert i bilo kakvo dobročinstvo. A posebno im smeta pominjanje srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, jer je DPS jedna od posluga velikoalbanske politike kojoj je cilj  nastavak pogroma nad Srbima u južnoj srpskoj pokrajini”, naveo je.

Dodao je da je pjesma ,,Tamo daleko'' simbol nade, ljubavi i slobode.

“DF čestita fondaciji Delije, kao i SPC, na organizaciji koncerta u Herceg Novom i dobro je da bude što više ovakvih akcija. To su aktivnosti koje su iznad politike i stranaka, a na kojima se pokazuje jedinstvo i humanost. Takođe, ova manifestacija, kao i nedavni Trojičindanski sabor u Podgorici, pokazali su vitalnost i snagu našeg naroda- da tradicionalnu CG ne može poraziti udružena aktivnost dukljanskih i soroševskih estremista.  

DPS više nikom ne može da ,,prodaje'' priču o ugroženosti Crne Gore i da sebe predstavlja kao zaštitnika države. Crna Gora je danas isključivo ugrožena od vrha DPS-a, kako zbog njihove izdaje, tako i zbog njihove dugogodišnje pljačke građana”, zaključio je Vučurović u saopštenju.