Kadetkinje počinju nastup na EP u Sofiji

Ženska kadetska košarkaška reprezentacija Crne Gore śutra počinje nastup na Evropskom prvenstvu B divizije.

Objavljeno: 14. 08. 2019 - 18:42

"Nakon odrađenih nešto više od 50 treninga i odigranih 5 prijateljskih utakmica došli smo do 12 djevojčica koje će predstavljati Crnu Goru na Evropskom prvenstvu u Sofiji. Nažalost, nećemo biti kompletni jer smo u toku priprema ostali bez dvije izuzetno važne igračice iz rotacije na unutrašnjim pozicijama. Mislim da ćemo biti najmlađa ekipa na prvenstvu jer imamo samo 5 igračica 2003. godište, dok će ostale i naredne godine biti u prilici da igraju za U16 selekciju. Tu je i par igračica čiji potencijal imam obavezu i želju da nagradim i pripazim", kazao je selektor Vladan Radović.

Što se tiče samih priprema, kako je naveo, košarkašice su uložile potreban napor i energiju, a pokazale su izuzetnu ozbiljnost i disciplinu van treninga.

"Što se tiče samog prvenstva, imamo izuzetno tešku grupu sa Slovenijom i Srbijom kao favoritima za ulazak u A diviziju, i sa fizički dobrim ekipama Bosne i Hercegovine i Rumunije, te atipičnim Islandom. S obzirom na to sve navedeno, od djevojaka tražim i insistiram na maksimalnoj koncetraciji, želji i energiji jer to su stvari i elementi igre koje zavise od nas samih, nikako od imena ili kvaliteta protivnika. I vjerujem da ću to i dobiti od njih. A kad je tako, uvjek postoji prostor za pobjedu više, neko iznenađenje i dobar rezultat", rekao je Radović.

Evropsko prvenstvo B divizije u Sofiji biće održano od 15. do 24. avgusta.

U grupi Crne Gore su Slovenija, Srbija, Bosna i Hercegovina, Rumunija i Island.

Samo dvije prvoplasirane selekcije će u četvrtfinale, ostale će nakon grupe u razigravanje za plasman od devetog do 23. mjesta.