Sezona dokazivanja Borisu Bogdanoviću u punom jeku

Demokratski front reagovao je na izjavu funkcionera Demokrata Velizara Kaludjerovića, koji je danas ocijenio da rukovodstvo DF-a nanosi ogromnu štetu opoziciji.Objavljeno: 15. 08. 2019 - 17:47

Reagovanje DF-a prenosimo integralno.

“Demokratski front sa zadovoljstvom konstatuje da je današnjim oglašavanjem Velizara Kaluđerovića sezona dokazivanja lojalnosti Borisu Bogdanoviću u punom jeku, i da ćemo sljedećih dana imati još niz ovakvih političkih samoubistava koje u slavu generalnog sekretara izvode stari kadrovi ove mlade partije. Takođe je korisno što je posle dužeg tihovanja, Velizar Kaluđerović svojim besprizornim napadom na DF, pokazao da je došlo do pomirenja između njega i Borisa Bogdanovića, koji ga je na jednoj od posljednjih sjednica Glavnog odbora prekinuo usred izlaganja i udaljio iz sale.

Voljeli bi da je Velizar Kaluđerović svoj “zaštitnički” odnos prema Zdenki Popović ( kojoj je on pisao jučerašnje saopštenje), pokazao i kad ju je Srđan Milić izbacio iz poslaničkog kluba SNP-a, a ostavio njega. Zašto tad gospodin Kaluđerović nije izašao u javnost i saopštio kako ovo Marko Miljanov da je živ ne bi dopustio, nego bi svoj mandat ustupio Zdenki Popović, makar ostatak života proveo grcajući u kreditima. Naravno da nije, nego je Velizar Kaluđerović tad “poštovao” odluku predsjednika, kojem se godinu dana kasnije zahvalio tako što je odnio mandat partije sa sobom, i to sa sve novom crvenom kravatom i mercedes karavanom.

A treba li ovom prilikom podsjetiti javnost na antologijsku rečenicu Velizara Kaluđerovića na posljednjoj sjednici Opštinskog odbora SNP Podgorice:” Nas iz SNP- a jedino na Čepurke možete povesti! “ Zlonamjernici bi rekli da je Velizar Kaluđerović održao riječ, jer sad saopštenja protiv DF-a piše u stranačkim prostorijama Demokrata koje od Čepuraka razdvaja samo ulica. A pošto je pominjanje čojstva i junaštva u Demokratama omiljena poštapalica, ovom prilikom želimo upitati Velizara Kaluđerovića, na koje je sve adrese kao predsjednik opštinskog odbora SNP- a, slao najprimitivnije tekstove o rukovodstvu NSD-a. I kako se osjećao kad su ti isti ljudi sa njim napravili koaliciju za lokalne izbore u Podgorici, i na njegovom radnom stolu vidjeli ostatke udbaških pamfleta protiv lidera srpskog naroda u Crnoj Gori.

Sociološko i kulturološko iskustvo je pokazalo da kad god neko previše priča o čojstvu i viteštvu, u stvari govori o sopstvenom deficitu tih karakternih crta. Upravo je njih, dokazane “vitezove i “ljuckovine” iz Demokrata, aktuelni predsjednik SNP-a optužio da su iz ove partije ukrali 120 000 evra, i da su jedino ostavili hoklicu na koju su Aleksu Bečića Zaeva penjali po podgoričkim ulicama kako bi izgledao viši.

Ne smijemo ni pomisliti kako bi na ove činjenice reagovao Marko Miljanov da je živ, jer nije ni viteški ni čojski ukrasti 120 000 evra, a onda na sva zvona trubiti o poštenju. Što se tiče Kaluđerovićevog lamenta nad Zdenkom Popovićem, ponavljamo još jednom da su svi navodi o njenoj nespremnosti da 2010. kao odbornica SNP- napada Miomira Mugošu tačni. I ne samo to, upravo se ona javno hvalila da je lično imala nekoliko razgovora s Miomirom Mugošom na temu legalizacije svojih poslovnih prostora. Velizar Kaluđerović kao penzioner sa ugovorom o djelu kod Bogdanovića, a koji svoj honorar odrađuje napadima na opoziciju, svjesno obmanjuje javnost o krivičnoj prijavi koju su Demokrate podnijele protiv Miomira Mugoše.

Naime, ta prijava je podnesena za vrijeme mandata Slavoljuba Stijepovića, pet godina nakon što Zdenka Popović nije uspjela da se sa Mugošom dogovori oko tende. Dok je Mugoša bio gradonačelnik nikom od njih nije palo na pamet da podignu prijavu protiv njega. Naprotiv, čak se Vladan Vučelić tadašnji direktor Vodovoda javno hvalio da je više zdravica dobio od Velizara Kaluđerovića, Nevena Gošovića, Alekse Bečića i Vlada Vujovića, nego kad se oženio.

I na kraju, pošto nam Zdenka Popović nije odgovorila, sad istih deset pitanja postavljamo Velizaru Kaluđeroviću, u nadi da će, pošto je sad u penzionerskim danima imati vremena da na makar jedno odgovori:

1. Da li je Željko Aprcović zvani Pajser branio amandmane Demokrata 31. jula ove godine?

2. Da li je Nj.E. Aivo Orav lagao kad je saopštio u poslaničkom klubu DF-a da su ovi amandmani rezultat pregovora i dila Demokrata i DPS-a?

3. Da li su Brano Gvozdenović, Marta Šćepanović i Nikola Rakočević sazvali vanrednu sjednicu Skupštine za 23. avgust kako bi po hitnom postupku “ubacili” u radnu grupu poslanike Demokrata Danila Šaranovića i Moma Koprivicu?

4. Da li je Boris Bogdanović kao predstavnik Demokrata, a po riječima Dejana Lakića, učestvovao u štancovanju fiktivnih faktura, a samim tim i pranju novca i utaji poreza u aferama “Klap” i “Vardar”?

5. Da li je otac Dejana Lakića, bio član Glavnog odbora Demokrata i na koji način ste se odnijeli prema čitavoj porodici Lakić kad su pokrenute afere “Klap” i “Vardar”?

6. Ko je od Vaših lidera po riječima Dejana Lakića, a preko fiktivnih faktura uzeo 180 hiljada evra na ruke?

7. Da li su afere “Klap” i “Vardar” i izbjegavanje krivične odgovornosti Vaših lidera stvarni razlog dogovora Demokrata sa DPS-om?

8. Da li ste upoznati da je profesor Vaših lidera Vladimir Pavićević zaveden u dosijeima kao agent zapadnih i jedne domaće službe?

9. Da li znate koje je kodno ime profesora Pavićevića?

10. Da li je veći primitivizam izdati opoziciju i dogovoriti se sa DPS- om, od primitivizma u kojem se konstatuje iz kojih razloga su se Vaši lideri dogovorili s Milom Đukanovićem?