Lovćen je zdrava priča, čeka nas lijepa godina

Lovćen je dobio veliko pojačanje novi rukometaš šampiona naše države je Marko Simović, nekadašnji reprezentativac Crne Gore, koji je potpisao jednogodišnji ugovor, s opcijom produženja na još jednu sezonu.

Objavljeno: 16. 08. 2019 - 10:33

Tridesetdvogodišnji desni bek se vraća na Cetinje poslije 14 godina, u klub u koji je u sezoni 2004/05. došao iz Budućnosti.

Karijeru je počeo u rodnoj Budvi, gdje je i trenirao tokom protekle sezone, koju je propustio zbog povrede ramena.

“Trenirao sam sa Budvanskom rivijerom i želio sam da se vratim u matični klub, za koji, međutim, u gradu nema razumijevanja. Ljudi iz kluba su u vakuumu, ostavljeni na milost i nemilost, rade Sizifov posao”, priča Simović za Arenu.

“Odabrao sam najbolje za sebe i potpisao za Lovćen, klub velike tradicije, klub koji volim, u kojem sam lijepo prihvaćen i fino se osjećam, uostalom i iz kojeg sam svojevremeno prvi put otišao u inostranstvo”.

Momak koji je sa Crnom Gorom učestvovao na Svjetskom prvenstvu 2013. i šampionatu Evrope 2014, na kojem je odlično igrao sa povrijeđenim ramenom i kasnije bio nepravedno “precrtan”, u Lovćenu je kaže prepoznao zdravu priču.

“Do sada nijesam lično poznavao Duška Milica (trenera Lovćena, prim, aut), a tokom razgovora sam se uvjerio da se radi o izuzetnom gospodinu i imam veliko poštovanje prema njemu kao čovjeku i treneru. Vjerujem daje pred nama lijepa godina. Nadam se da ću savjetima, ponašanjem i partijama pomoći mlađim igračima”, dodao je Simović.

Bivši rukometaš Vardara, katarskog Al Ahlija, Ankaraspora, ĆSM Bukurešta, Temišvara i Vojvodine, povratnički debi imaće upravo protiv novosadskih ,,lala, sa kojima će se Lovćen sastati 7. i 8. septembra u prvom kolu kvalifikacija za EHFkup.

“Vojvodina je favorit, posebno jer se oba meča igraju u Novom Sadu. Lijepo bi bilo da pobijedimo u makar jednom meču, zbog afirmacije mladih igrača i atmosfere u timu. Naš rival je promijenio dosta igrača, u određenom je vakuumu i očekujem da bude makar zanimljivo”, dodao je Simović, koji će biti jak adut Lovćena i u pokušaju odbrane trofeja šampiona Crne Gore.

“Pratio sam ligu protekle sezone, vidim i da su se drugi timovi pojačali, mislim da će biti interesantno prvenstvo”.

Pehar prvaka države mogao bi konačno da donese toliko želieno mjesto u SEHAligi.

“To bi bila velika stvar, da budemo viđeni na klupskoj rukometnoj mapi. Značilo bi mnogo za klub, za Cetinje, za Crnu Goru, pokrenulo bi druge klubove… I za mlade igrače je neprocjenjivo da se nadmeću sa Vardarom, Vespremom, Zagrebom… Velika je stvar dati, na primjer, četiri-pet golova Arpadu Šterbiku”, objasnio je Marko Simović, koji je kao junior nastupao za reprezentaciju Makedonije.