Uhapšen zbog sumnje da je prije 11 godina počinio ubistvo u Holandiji

Crnogorska policija je danas na Graničnom prelazu Dračenovac, uhapsila A.M. (37) državljanina Republike Srbije, koji se potražuje po interpolovoj potjernici zbog sumnje da je u Holandiji počinio ubistvo.

Objavljeno: 16. 08. 2019 - 15:10

''Međunarodna Interpolova potjernica izdata je za A.M. radi obezbjeđirnjanjegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u Holandiji zbog osnovane sumnje da je prije više od 11 godina, 20.06.2008. godine, u gradu Breda lišio života oštećeno lice na način što mu je zadao više uboda nožem. Sudija za istragu Višeg suda u Bijelom Polju je za A.M. donio rješenje o određivanju ekstradicionog pritvora. Slijedi komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Holandije radi izručenja tog lica ovoj državi'', navodi se u saopštenju UP.

Crnogorska policiija je, na osnovu inostranih međunarodnih potjernica, u prvoj polovini 2019. godine na našoj teritoriji lišila slobode 29 lica koje međunarodno potražuju druge države. 

Policije inostranih zemalja su, postupajući po međunarodnim potjernicama koje je izdao NCB Interpol Podgorica, u prvoj polovini ove godine u inostranstvu lišili slobode 20 lica koje međunarodno potražuje crnogorska policija.