Brazil bolji od Crne Gore, treći poraz u Lionu

Muška seniorska reprezentacija Crne Gore poražena je večeras u Lionu od selekcije Brazila sa 80:69.

Objavljeno: 17. 08. 2019 - 19:40

Ovo je bio treći poraz naše ekipe u isto toliko nastupa na pripremnim mečevima u Lionu.
Za razliku od mečeva protiv Francuske, izabranici Zvezdana Mitrovića su jako loše odigrali prvu četvrtinu koju su izgubili sa 25:12.

Brazil je od starta nametnuo svoj stil igre koji nije odgovarao našim reprezentativcima. Izabranici Aleksandra Petrovića su vodili tokom cijele utakmice i zasluženo slavili.

Nikola Vučević je večeras odmarao, a treći meč u tri dana očigledno je uticao na to da naša selekcija odigra sa manje energije nego u prva dva dana.

Brazilci su tokom čitavog meča kontrolisali rezultat, pošto su dobili prvu četvrtinu 25:12 konstantno su bili u prednosti.

Prednost je do odmora porasla na 14 poena, a naši su u drugom dijelu imali odličnih sekvenci.

Smanjili su zaostatak tokom trećeg perioda na 11 poena, a u posljednjoj četvrtini prišli na minus pet 63:58 nakon što je Milko Bjelica realizovao slobodno bacanje. Brazil je odgovorio sa deset vezanih poena i osigurao mirnu završnicu i pobjedu.

Bjelica je sa 15 poena bio najefikasniji u našem timu, po 10 su dodali Petar Popović i Nemanja Radović. U pobjedničkoj selekciji, Benite je upisao 21 poen, Varežao 18, dok je neuhvatljivi Uertas imao sedam asistencija.

Naša selekcija se sjutra vraća u Podgoricu, a već u utorak putuje za Kinu.

Tamo će do početka Svjetskog prvenstva odigrati tri meča protiv Poljske, Irana i Nigerije.