Ministar Janović otvorio karate seminar u Tivtu

Ministar sporta i mladih Nikola Janović otvorio je u Tivtu karate seminar čiji je gost Rafael Agajev, jedan od najboljih i najtrofejnijih aktuelnih karatista.

Objavljeno: 18. 08. 2019 - 12:02

Tom prilikom Janović je istakao da navedeni seminar predstavlja znacajnu mogućnost za unapredjenje znanja u oblasti karatea, kao i da ga posebno raduje što je Crna Gora u prilici da ugosti stručnjaka ovog ranga.

,,Vlada Crne Gore i Ministarstvo sporta i mladih u kontinuitetu pružaju podršku razvojnim programima nacionalnih sportskih saveza u rekordnim iznosima do sada. Kada je u pitanju karate, sa posebnim zadovoljstvom mogu da istaknem da su, od formiranja Ministarstva, sredstva  koja se izdvajaju za razvoj ovog borilačkog sporta visestruko uvećana. Da smo na pravom putu pokazuje i ovaj seminar na kojem ucestvuje preko 200 karatista i na kojem Crna Gora ima priliku da ugosti gospodina  Rafaela Agajeva, koji je veliko ime u svijetu karatea.“ naglašava Janović.

Ministar je zaključio da će država nastaviti jos dinamicnije da ulaze u razvoj sporta i edukaciju sportskih  kadrova, što je, kako navodi Janovic, i najbolja garancija za brzi razvoj sporta u nasoj zemlji.

Na otvaranju seminara su, osim ministra Janovica, govorili i Rafael Agajev, Sinisa Kusovac, predsjednik Opstine Tivat, Ivan Krstajić, predsjednik Karate saveza kao i predstavnici Karate kluba “Mawashi” koji su i domaćini seminara.