Bulatović i Nikčević otvorili Wild Beauty Art festival (FOTO)

Na Crnom jezeru, na Žabljaku, večeras je uspješno otpočeo novi festival umjetnosti u Crnoj Gori, Wild Beauty Art. Festival je otvorila direktorica Nacionalne turističke organizacije (NTO), Željka Radak Kukavčić, koja je istakla da je “ovaj festival primjer na koji način treba valorizovati prirodne ljepote naše zemlje. Wild Beauty Art Fondacija koja organizaciono stoji iza cijelog događaja zaslužuje čestitke za ideju i realizaciju koje su bazirane na dugogodišnjem iskustvu na KotorArt festivalu koji je jedan od najprepoznatljivijih brendova kulture naše države”.

Objavljeno: 19. 08. 2019 - 23:37
Foto: Wild Beauty Art

Priliku da muzički otvore Festival imali su istaknuti crnogorski umjetnici, poznati duo gitara Srđan Bulatović i Darko Nikčević.

1908-wild-beauty-art3

Kombinujući svoje autorske kompozicije sa obradama poznatih crnogorskih pjesama duo je ponudio publici pravu muzičku šetnju koja se savršeno uklopila u ambijent Crnog jezera.

1908-wild-beauty-art2

Uz kreativnu vizuelnu podršku, cijeli događaj je pružio sasvim novi doživljaj i novo tumačenje ovog nestvarno lijepog pejzaža.

1908-wild-beauty-art4

Organizujući po prvi put na samom jezeru ovakav program, festival je postavio visoke standarde u umjetničkoj produkciji u prirodi.

1908-wild-beauty-art5

Veliki broj posjetitelja srdačno je pozdravio umjetnike vraćajući ih nekoliko puta na bis, potvrđujući interesovanje za ovakvu vrstu sadržaja na sjeveru zemlje.

1908-wild-beauty-art6

Festival Wild Beauty Art se održava od 19-23. avgusta sa večernjom scenom na Crnom jezeru i dnevnim koncertima na Savinom kuku, Mostu na Đurđevića Tari, Stećcima i Sedlu.

1908-wild-beauty-art7