"Spajdermen" zaradio 1,9 milijardi dolara

Film “Spajdermen: Daleko od kuće”, baziran na “Marvelovim” stripovima, postao je ostvarenje filmskog studija “Soni” sa najvećom zaradom u istoriji.

Objavljeno: 20. 08. 2019 - 12:46

Ovolikom zaradom, koja je prešla 1,9 milijardi dolara, prestigao je zaradu nastavka filma o Džejmsu Bondu, “Skyfall” koji je tokom prikazivanja skupio 1,8 milijardi dolara.

Takođe, ovo je prvi film o Spajdermenu koji je prešao zaradu od jedne milijarde dolara.

Premijerno prikazan u julu, film je lagano prolazio kroz ljeto ispunjeno filmovima, i izborio se za svoje mjesto u grupi filmova koji su ostvarili milijarde ove godine.

Popularnošću koju je dostigao, našao se na drugom mjestu liste najboljih holivudskih filmova u Kini, odmah nakon filma “Osvetnici: Kraj igre”.

U Kini i Japanu je premijerno prikazan 28. juna i pobjednički niz je krenuo tada, do premijere u Sjevernoj Americi i tokom prve sedmice prikazivanja, postao je prvi “Sonijev” film i istovremeno prvi film  o Spajdermenu sa najboljom zaradom na početku prikazivanja.

Radnjom se nadovezuje na posljednji dio filma Osvetnici: Kraj igre.

"U filmu pratimo Pitera Parkera koji odlazi na ljetni odmor sa svojom poznatom ekipom s ciljem da svoje superjunačke dužnosti ostavi sa strane tih nekoliko sedmica.

Njegov plan se brzo promijeni kada mu odmor prekine Nik Fjuri s novim zadatkom. Toni Stark (Ajronmen) je poginuo, Kapetan Amerika je nedostupan kao i većina ostalih Osvetnika. Spajdermen mora da se pomiri s gubicima i preuzme odgovornost. Pred njim je teška bitka jer u potpuno novim okolnostima mora da spasava svijet i da zaštiti svoje prijatelje pri čemu ga očekuje i neočekivani novi savez", naznačeno je u jednoj od najava filma.

Film je režirao Džon Vots,  a u glavnim ulogama glume Tom Holand, Semjuel L. Džekson, Džon Favro, Džejk Džilenhol i drugi.