Džordž R. R. Martin progovorio o "Igri prijestola": Serija nije bila dobra za mene

Pisac Džordž R. R. Martin ponovo se oglasio i rekao da je srećan što se "Igra prijestola", koja je bazirana na njegovim knjigama iz serijala "Pjesme leda i vatre", završila.

Objavljeno: 20. 08. 2019 - 13:06

Proslavljeni autor priznao je da je pisanje scenarija popularne serije usporilo završetak ovog serijala, a koji bi trebalo da se zove "Vjetrovi zime".

On je u intervjuu za Observer priznao da ne misli da je serija bila dobra po njega.

"Umjesto da me ubrza da završim knjige, zapravo me je usporila. Svaki dan sam pisao, čak i kada sam imao dobar dan. Ali osjećao bi se užasno zato što bi svaki dan pomislio: 'Bože, pa moram da završim i knjigu. Napisao sam samo četiri stranice umjesto 40'", rekao je proslavljeni pisac.

Osma i posljednja epizoda popularne serije emitovana je u maju. Posljednjih nekoliko epizoda dobile su veliki broj negativnih komentara, a čak je pokrenuta i peticija za snimanje novih.

Martin je, međutim, rekao da se malo obazirao na te komentare, te da ljude treba "pustiti da imaju svoje teorije", prenosi Independent.

"Izmakao sam se iz te priče. Pojedine (teorije fanova) su dobre, ali su pojedine pogrešne. Svakako, saznaće kada završim knjigu", objasnio je.

Posljednja knjiga koju je Martin napisao bila je "Ples sa zmajevima" i izašla je 2011. godine. Još treba da dovrši rad na posljednjem romanu.

Martin je takođe bio angažovan na pisanju serije čija će se radnja odnositi vrijeme koje je prethodilo borbi za gvozdeni prijesto, a u kojoj će jednu od glavnih uloga imati Naomi Vots.