Milošu Bikoviću zabranjen ulazak u Ukrajinu

Milošu Bikoviću zabranjen je ulaz u Ukrajinu, i to zbog navodnog ugrožavanja nacionalne bezbjednosti, objavio je srpski glumac na svom nalogu na Tviteru.

Objavljeno: 22. 08. 2019 - 11:37

 

Biković je još na toj društvenoj mreži napisao i da "glumi nekad bolje nekad gore ali ne baš tako da je ugrožena bezbjednost nacije", prenio je Sputnjik.

 

 

 

Podsjetimo, Biković je posljednjih godina angažovan u Rusiji u kojoj snima filmove i serije.

Rusija i Ukrajina su u svojevrsnom otvorenom sukobu još od ruske aneksije ukrajinskog poluostrva Krim. Ukrajina želi da joj bude vraćen Krim, koji i dalje većina zemalja prepoznaje kao teritoriju Ukrajine.

Rusija kaže da je to pitanje završeno zauvjek i da je referendum održan 2014. godine, nakon što su ruske snage osigurale poluostrvo, pokazao da stanovništvo poluostrva želi da budu dio Rusije.

Rusija je uložila velike napore da pokuša da integriše Krim i smanji njegovu zavisnost od Ukrajine, uključujući izgradnju gigantskog mosta koji povezuje poluostrvo sa južnom Rusijom. Ali sankcije Zapada koje za cilj imaju kažnjavanje Moskve zbog pripajanja Krima, pomogle se da se poluostrvo izoluje, podižući cijene i usporavajući razvoj, navodi Rojters.