Kod Knina napali i tukli goste kafića zbog utakmice Zvezde

Grupa maskiranih napadača upala je u kafić kod Knina i fizički napala goste koji su gledali utakmicu Crvene zvezde. U tuči povrijeđeno pet osoba i jedno dijete.

Objavljeno: 22. 08. 2019 - 12:27
Tanjug

Kako navodi hrvatski portal Index.hr, incident se dogodio u opštini Biskupija kod Knina, kada je u kafić u kojem su gosti gledali utakmicu između "Jang bojsa" i "Crvene zvezde" upala grupa maskiranih napadača i fizički ih napala.

U napadu je povrijeđeno više ljudi, a lokalni portali Feral Njuz i Dalmacija Danas prenose da je u bolnicu prevezeno petoro ljudi, uključujući i vlasnika kafića, koji je udaren flašom u glavu.

Među povrijeđenima je i devetogodišnje dijete.

U međuvremenu oglasila se i policija iz koje je saopšteno da je privedeno više osoba koje se dovode u vezu sa tim napadom. Iz šibensko-kninske policijske uprave je saopšteno i da se utvrđuju sve okolnosti tog događaja i da policija intenzivno radi na otkrivanju osumnjičenih za krivično djelo koje su okarakterisali kao nasilničko ponašanje i nanošenje tjelesnih povreda.

Iz policije su naveli da je u mjestu Udzolje na području Knina u 22.30 nekoliko nepoznatih osoba verbalno i fizički napalo vlasnicu kafića i goste, pri čemu su oštetili i inventar.

Tom prilikom je, kako su naveli, pet osoba lakše povrijeđeno, među njima i jedan maloljetnik. Nakon toga oko 22.50 sati u mjestu Đevrske, nekoliko za sada nepoznatih osoba je verbalno, a potom i fizički, napalo vlasnika drugog kafića i goste, ali niko nije povrijeđen.

Vlasnik kafića o napadu: To je bilo smišljeno, povrijedili su mi suprugu i dijete

Naravno da je zbog naše nacionalnosti, kaže Boris Petko, vlasnik kafića u Kninu, u kojem se dogodio napad u srijedu uveče.

„Što da vam kažem? Došli su maskirani, imali su fantomke na glavama, šipke, palice, motke... Nas je bilo šest-sedam unutra. Tu su bili i ljudi od 70 i nešto godina, kao i djeca. Žene i djeca su vrištale, ne mogu da vjerujem da neko sa šipkom može udariti dijete od 16 godina“, ispričao je Boris Petko, vlasnik kafića u Uzdolju kraj Knina.

“Taj dečko od 16 godina je završio u bolnici zbog povreda glave. I mene su rasjekli po nozi. Nekakvom daskom su me udarili. Dobio sam i po glavi. Zašto su nas napali? Stvarno ne znam, sa svima sam dobar. Gledali smo utakmicu, nije to slučajno, to je bilo smišljeno. Naravno da je zbog naše nacionalnosti. To je huliganizam. Ma u šoku sam”, priča vlasnik.

U napadu su mu povredili suprugu i dijete.

“Letjelo je na sve strane, čaše, flaše... Kao da je bomba pala u kafić. Ženi su rasjekli nogu i morala je na šivanje. Pokušala je zaštititi sedmogodišnje dijete koje je zadobilo posjekotine od stakla. Mogu razumjeti puno toga, ali napasti ženu i djecu, to ne mogu nikako da razumijem. Hvala Bogu, niko nije teže povrijeđen."

“Policija je došla, ne znam hoće li ih uhvatiti. Da znam nešto, rekao bih. Ali znam zbrojiti dva i dva. Jedan momak došao je prije incidenta u kafić, ne znam ko je, popio je piće i nakon njega su došli drugi”, dodao je vlasnik kafića.