Banjević i Đukanović pušteni nakon saslušanja

Mihailo Banjević i Duško Đukanović koji su jutros privedeni pušteni su nakon saslušanja u SDT-u. Još uvijek traje saslušanje  Đorđa Đurđića.

Objavljeno: 22. 08. 2019 - 17:34

Branilac Mihaila Banjevića, advokat Tomislav Dedić kazao je za Portal Analitika da ne može dati izjavu, budući da predmet nosi oznaku "tajno".

"I da ne nosi oznaku tajno, ja imam princip, da ne dajem izjave o klijentima kada je postupak u toku", kazao je kratko Dedić za naš portal.

Mihailo Banjević, Duško Đukanović i Đorđe Đurđić jutros su privedeni u Podgorici. 

Oni su, kako saznajemo privedeni u okviru predmeta u kojem je pritvoren Dejan Sekulić, kum predsjednika Atlas grupe, Duška Kneževića.

Bivši izvršni direktor Atlas banke Đorđe Đurđić priznao je u junu krivicu u slučaju Kaspia i potpisao nagodbu sa Specijalnim državnim tužilaštvom, kojom je predviđeno da za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju bude osuđen na šest mjeseci kućnog zatvora. 

Mihailo Banjević je bio potpresjednik Atlas grupe, ali je prije nekoliko godina podnio ostavku na sve funkcije.

Banjević je kroz karijeru bio na čelu mnogih institucija.

Bio je direktor Penzionog fonda Crne Gore, a zatim generalni direktor i predsjednik Odbora direktora Kombinata aluminijuma Podgorica.

Pored navedenih poslova, biran je za Predsjednika Upravnog odbora Podgoričke banke, zatim za člana Komisije za hartije od vrijedbnosti SRJ. Bio je član Upravnog odbora Privredne komore i Unije poslodavaca Crne Gore.

Duško Đukanović bio je izvršni direktor za komercijalu u Atlas banci.