VUKOVIĆ: Građani da se zamisle pred neozbiljnošću opozicije

Građani Crne Gore trebalo bi ozbiljno da se zamisle pred neozbiljnošću crnogorske opozicije, kazala je danas poslanica Demokratske partije socijalista Aleksandra Vuković.

Objavljeno: 23. 08. 2019 - 17:14

"Međusobno se optužuju za "kolaboraciju" sa DPS-om, nespremni da priznaju kapitulaciju pred mogućnošću bilo kakvoga opozicionog dogovora, zbog čega svjedočimo ljetnjoj političkoj kakofoniji, đe je više falša nego što bi to mogao podnijeti čak i politički nesluhista, kamoli iole politički trezveno biće", navela je ona.

Prema njenim riječima, doza juvenilnosti koju pokazuje opozicija u ovome procesu mjera je njihove reprezentacije otkada su se pojavili na političkoj sceni.

" Da nema evropskih arbitara, situacija bi bila još komičnija, pa bismo imali utisak da gledamo neku literarnu družinu koja nišani svoje zamišljene neprijatelje, uvijek promašujući", poručila je Vuković.

"Govor je jedna velika ljudska obaveza", govorio je Zuko Džumhur, dodala je ona i nastavila.

"Naši opozicione kolege ovoga ljeta su pokazali da ne shvataju smisao političke zajednice, medjusobno se satirući na mizeran način, zbog čega nama iz DPS-a ne samo da nijesu otvorili prostor za političko poentiranje nego su nas onijemili svojom spremnosti za satanizaciju kolega sa kojima, tobože, treba da grade opozicioni štit od vlasti koju demonizuju godinama", istakla je poslanica DPS-a.

Rad u odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog zakonodavstva, kako je dodala, trebalo je i treba da bude i jedan od mehanizama za podizanje nivoa političke kulture, što poslije ovih verbalnih nizina kojima smo svjedočili prethodnih dana postaje najviši vrh koji treba osvojiti u narednim godinama.

"Pozivamo kolege da prestanu s učvršćivanjem gordijevog čvora oko grla pregovora, jer će ugušiti svaku mogućnost dijaloga, koji je izvor smisla bavljenja politikom. DPS je sve ovo vrijeme radio na izbornim zakonima, zato što ne volimo da čekamo prilike, već ih stvaramo. Kako za sebe, tako i za kolege iz opozicije, sve u cilju jačanja povjerenja naših gradjana u izborne procese u Crnoj Gori", zaključila je Vuković.