Pavićević: Najviši funkcioneri DPS-a pobjegli u mišju rupu

Demokratska partija socijalista (DPS) i Demokratski front (DF) su, usvajanjem Briselskog plana, doživjeli potpuni poraz, ocijenio je predsjednik Crnogorske Vladimir Pavićević.

Objavljeno: 24. 08. 2019 - 15:45

Prema njegovim riječima, prvi put se dešava da dvije političke grupacije, koje vuku Crnu Goru unazad, postaju nemoćne.

„Dok DF histerično napada, kleveće i podmeće, od lidera DPS-a ni traga ni glasa. Zna li iko gdje su ovih dana lideri DPS-a? Nigdje ni jednog od najviših funkcionera nema da kaže nešto javno o aktuelnim dešavanjima. Pobjegli su u mišje rupe, misleći da će tako ublažiti efekte svog poraza povodom usvajanja Briselskog plana“, naveo je Pavićević.

On je kazao da je poraz DPS-a pri tom veći kada se zna da su usvojili Briselski plan koji je predložila stranka koju su prethodno optuživali da je antidržavna i anticrnogorska.

„Građani se pitaju gdje nam je vlast, gdje su oni što se samoproglašavaju državotvorcima i gdje su im lideri da izađu pred građane. Odgovor je jasan - oni svoj poraz vide jasnije nego bilo ko drugi i plaše se sve izvjesnijih promjena koje ćemo da ostvarimo", rekao je Pavićević.

Kako je kazao, DPS i DF su sinhronizovano radili na do sada neviđenom unižavanju crnogorskog parlamenta koje se dešavalo tokom rasprave o imenovanju dvojice poslanika Demokrata u Odbor.

"Ovakav nivo rasprave nijesam doživio ni u srpskom parlamentu kao poslanik, a to nećete naći nigdje ni u regionu“, dodao je Pavićević.

On je ocijenio da je crnogorski parlamentarizam u petak, zahvaljujući DF-u i DPS-u, dotakao dno.

„Neviđenom primitivizmu kumovao je DPS. Njihovo bježanje je i rezultat toga što iza njih ne stoje najznačajniji saveznici iz EU čije su povjerenje, kao i povjerenje građana, prokockali i zloupotrijebili", smatra Pavićević.

On je poručio da ga nikakve mutne i zakulisne radnje neće pokolebati u borbi za budućnost u kojoj, kako je naveo, nema prostora za mračne lidere iz prošlosti.