Bila omiljena zvijezda instagrama, a onda otkrivena njena mračna tajna

Lilijana del Karmen Kampos Pueljo (48), jedna od najpoznatijih instagram zvijezda u Kolumbiji, optužena je da je bila vođa bande koja je vodila i organizovala maloljetničku prostituciju.

Objavljeno: 25. 08. 2019 - 21:49

Navodno, vrbovala je lijepe djevojke iz siromašnih krajeva zemlje, koje je potom nudila bogatim i uticajnim klijentima.

Lilijana je uhapšena sa još 17 ljudi u "Operaciji Vesta" koju je kolumbijska policija izvela u julu 2018. godine u Kartageni, gradu za koju tužioci tvrde da je središte prstena za dječju prostituciju na čijem je čelu bila.

U toj akciji policija je pretresla ljetovalište u njenom vlasništu i zatekla 250 maloletnih djevojaka, od kojih su neke "vlasnici" obilježili tetovažama. Djevojke su navodno predstavljane klijentima u katalozima i primorane da učestvuju u orgijama na luksuznim jahtama i u hotelima.

Kampos Pueljo, poznata i pod nadimkom La madam, navodno je regrutovala ukupno 400 djevojaka kako bi zadovoljavale bogate klijente, među kojima su i slavne ličnosti i političari. Lično je birala najljepše djevojke prije svake zabave koje je organizovala za klijente.

zvijezda-instagrama

Kampos Pueljo, koji je 2002. godine u Njujorku osuđena i zbog trgovine heroinom, brani se tvrdnjama da je su sve djevojke bile starije od 18 godina, s obzirom da je prostitucija odraslih legalna u Kolumbiji.

"Nikada, nikada nije bilo umiješanih maloletnika", tvrdi ona.

Kako navode lokalni mediji, Kampos Pueljo je na ovaj način stekla višemilionsko bogatstvo.