Svojoj bivšoj školi poklonio 180.000 eura

U Osnovnoj školi ,,Milorad Musa Burzan“ privodi se kraju rekonstrukcija prostorija u vrijednosti od 180.000 eura.

Objavljeno: 27. 08. 2019 - 06:18

- U toku ljeta započeli smo veliki projekat. Riječ je o kompletnoj rekonstrukciji podova u 42 prostorije, uključujući sve učionice, ukupne površine od oko 2.000 kvadratnih metara. Takođe, mijenjamo bravariju, ugrađujemo 57 drvenih vrata– kazala je direktorica škole Andreja Sokić.

Vrijednu donaciju obezbijedio je bivši učenik škole ,,Milorad Musa Burzan“, sada uspješni biznismen, vlasnik kompanije ,,Savana“ Veselin Mijač.

Direktorica Sokić kazala je da su akciju prikupljanja donacija za poboljšanje uslova rada počeli u martu, te da se za pomoć obratila i Mijaču.

- On je odgovorio pola sata nakon prijema tog zahtjeva i sa posebnim osjećanjem i zainteresovanošću potvrdio doprinos u poboljšanju uslova za boravak djece u našoj školi. Ubrzo su stigle ekipe za procjenu i planiranje. U pitanju je bio veliki projekat, kompletna rekonstrukcija podova u 42 prostorije, uključujući sve učionice, ukupne površine oko 2.000 metara kvadratnih, zatim zamjena bravarije, ugradnja 57 drvenih vrata... I evo, uoči početka školske godine, radovi se privode kraju – kazala je direktorica Sokić, naglašavajući veliku zahvalnost cijelog kolektiva škole donatoru za pokazano razumijevanje i osjećaj za društvenu odgovornost.

Veselin Mijač, Crnogorac koji decenijama živi u Švedskoj, jedan je od dobitnika nagrade Uprave za dijasporu za unapređenje privrednog partnerstva. Izabran je za predsjednika prvog Udruženja naših ljudi u Švedskoj “Sloga”, čije osnivanje je bila njegova inicijativa. Tokom protekle tri godine Mijač je uložio u Crnu Goru 45 miliona eura.