Dom zdravlja i Centar za profesionalnu rehabilitaciju potpisali Memorandum o saradnji

Dom zdravlja Podgorica i JU Centar za profesionalnu rehabilitaciju Podgorica potpisali su  u srijedu, 28.08. 2019. godine Memorandum o saradnji u cilju unaprijeđenja kvaliteta primarne zdravstvene zaštite kroz sprovođenje zajedničkih aktivnosti na organizovanju i izvođenju profesionalne rehabilitacije, te uključivanju profesionalno rehabilitovanih lica u proces rada.

Objavljeno: 28. 08. 2019 - 14:32

Memorandumom čiji su potpisnici direktor Doma zdravlja Podgorica doc. dr Nebojša Kavarić i direktor Centra za profesionalnu rehabilitaciju Podgorica Milo Paunović definisane su zajedničke  aktivnosti koje će se u narednom periodu  realizovati kroz:  efikasniju primjenu mjera na jačanju saradnje u cilju unapređenja kako primarne zdravstvene zaštite, tako i međusobne saradnje na sprovođenju mjera i aktivnosti profesionalne rehabilitacije, saradnju i sprovođenje programa osposobljavanja i usavršavanja lica sa invaliditetom, zajedničko djelovanje na sprovođenju programa socijalne uključenosti lica sa invalidnitetom, djelovanje, razvoj i primjenu novih metoda i oblika profesionalne rehabilitacije, preuzimanje aktivnosti na uvođenju novih tehnologija u profesionalnoj rehabilitaciji i aktivnosti u stručnom usavršavanju lica uključenih u profesionalnu rehabilitaciju lica sa invaliditetom, kao i drugim aktivnostima  iz domena rada i zakonom, podzakonskim i unutrašnjim aktima utvrđenih djelatnosti potpisnica ovog memoranduma.

Potpisnice Memoranduma su se saglasili da je od neprocijenjivog značaja za unaprijeđenja kvaliteta primarne zdravstvene zaštite aktivna  saradnja na razmjeni iskustava iz domena utvrđenih djelatnosti, a u cilju povećanja dostupnosti i kvaliteta usluga primarne zdravstvene zaštite putem organizovanja i izvođenja profesionalne rehabilitacije, te uključivanja profesionalno rehabilitovanih lica u proces rada.