Nevidio vidjelo 2.100 avanturista

Kanjon Nevidio je jedna od popularnijih turističkih destinacija na crnogorskm sjeveru. Iz godine u godinu sve više avanturista prolazi utrobom brze i hladne Komarnice. Lani je za cijelu sezonu prošlo oko 2.500 tursita, a ovog ljeta već više od dvije hiljade.

Objavljeno: 30. 08. 2019 - 07:30
Foto: Screenshot Youtube

Direktor Parka prirode Dragišnica-Komarnica Danilo Tomić podsjeća da je ljeto kasnilo, da je jun bio kišan, te da je veliki vodostaj odložio početak sezone.

- Ipak, imamo dobru posjetu. Do sada je prošlo oko 2.100 ljudi kroz Nevidio, a u avgustu i početkom septembra je, uobičajeno, najveća gužva - kaže Tomić.

Ove godine je, dodaje, ako se brojke porede sa prošlosezonskim istim periodom, turista više za oko 15 odsto. Svega svaki deseti posjetilac kanjona je iz Crne Gore, a ostalo su stranci, najčešće iz Zapadne Evrope, mada ih ima i iz zemalja regiona.

Vodiči imaju dugogodišnje iskustvo u kanjoningu, a svaki turista plaća taksu PP Dragišnica Komarnica 11 eura i euro lokalnoj turističkoj organizaciji.

Izvjesno je da će dogodine ispred ulaza u Nevidio biti završena i kompletna infrastruktura, jer ovih dana se privodi kraju izgradnja vodovoda, a montirana je i trafostanica, tako da će do kraja sezone biti obezbijeđeno i napajanje električnom energijom. Uz to, Uprava javnih radova raspisala je tender i vjerovatno će vrlo brzo početi izgradnja upravne zgrade, info pulta, centra za posjetioce, suvenirnice… a predviđeno je da izgradnja tih objekata košta više od 260.000 eura, uključujući i uređenje najbliže okoline.